Vuoden punttikoulu ja vuoden seurahenkilö! – Lekin painonnostajille lajiliiton huomionosoituksia SM-kisoissa

Teemu Roininen (vas.) vastaanottaa seuran huomionosoitusta SPNL:n entiseltä puheenjohtajalta Timo Kukkoselta. Kuva: Markku Inkeroinen.

Lempäälän Kisan värejä nähtiin jälleen painonnoston SM-kisoissa, kun moneen kertaan koronan vuoksi siirretyt kisat päästiin lopulta järjestämään viikko ennen juhannusta Kuusankoskella.

Lempäälän edustusjoukkue oli tällä kertaa kutistunut yhteen nostajaan, kun Anna Tuominen nosti helteisessä säässä sarjassa naiset alle 64 kiloa. Edellisinä vuosina totutusti joukkueessa nostaneet Emma Gleisner ja vuoden 2020 puolustava mestari Teemu Roininen joutuivat erilaisten vaivojen takia jättämään nämä karkelot väliin.

Kesäisestä ajankohdasta ja koronavuodesta huolimatta Kuusankoskelle oli kokoontunut ennätysmäärä kilpailijoita. Varsinkin naisten keskisarjoissa oli ruuhkaa, jopa niin paljon että sarjoittaiset osallistujamäärät olivat suurimpia SM-kisoissa lajin historiassa.

 

Tuominen aloitti kisarupeamansa tempaamalla 63 kiloa. Muutaman kilon painonpudotus ja yli 30 asteen ilman lämpötila oli kuitenkin pehmittänyt tuloskuntoa niin, että Annan oli tyytyminen vain aloituspainon onnistumiseen.

Työnnössä sama trendi jatkui Annan työntäessä varmasti aloituspainonsa 74 kiloa. Yritykset isommista painoista nousivat kyllä rinnalle, mutta ylöstyönnössä raudat kolahtivat ennen aikojaan nostolavaan.

Tuomisen SM-kisadebyytti saa kuitenkin hyvän arvosanan ja ahkeran harjoittelijan 17. sija tullee tulevina vuosina kohentumaan.

 

Lempäälän Kisan painonnostojaostoa muistettiin kilpailuiden aikana myös huomionosoituspalkinnoilla.

Lempäälän Kisan punttikoulu palkittiin Suomen painonnostoliiton toimesta vuoden 2020 vuoden punttikouluna.

Jaossa oli myös henkilökohtaista kunniaa, kun Jenni Parvinen palkittiin vuoden 2020 seurahenkilönä.

Nämä valinnat olivat ensimmäiset laatuaan seuran historiassa ja kertovat paljon laadukkaasta, sekä arvokkaasta työstä mitä painonnoston ja nuorten urheilun eteen Lempäälässä tehdään.

 

Lue myös:

Roininen vetämään painonnoston ”Ryhmä Rovaniemeä” – lempääläinen olympiarankingissa sijan 20 tietämissä