Toivoille henkisesti helpottava voitto

Kuva: Juha Raunio
Jussi Kolehmaisen luotsaama LeTo nappasi helpottavan voiton salibandyn kakkosdivisioonassa.

Lempäälän salibandy-ylpeys Lempäälän Toivot kynti viime viikot syvissä vesissä. Useampi perättäistappio kakkosdivisioonassa sai seuraväen miettimään syntyjä syviä ja pitämään kriittisiä palavereita.

Keskusteluiden hedelmäksi LeTo teki muutamia muutoksia valmennusrenkaaseensa ja mylläsi koostumukset uuteen uskoon.

 

Ensimmäinen tosikoitos tuotti uskon, että muutoksilla on tehoa, sillä LeTo katkaisi kolmen pelin tappioputkensa makoisaan 10–7-voittoon vammalalaisseura Roismalan Ponnistuksesta.

– Kolmen vaikean matsin jälkeen saimme pisteet kotiutettua, se maistuu kyllä hyvälle. Merkkejä paremmasta oli, vaikka vieläkään ei saatu ehjää 60 minuuttista aikaan. Omaan ropisi liikaa takaiskuja, tiivisti pelaajavalmentaja Jussi Kolehmainen tuntemuksiaan.

 

LeTo vahvensi valmennus- ja johtosakkiaan nuoren kaartin Lassi-Pekka Paloniemellä. Hänen ja Kolehmaisen ohella LeTon edustusjoukkueen staffiin kuuluvat Jussi-Pekka Okero, Niko Björksten ja Antti Vettenranta.

Edellisiin peleihin verrattuna kaikki ketjut ja pakkiparit muokattiin uudelleen.

– Meillä oli selkeä tarve muutoksiin, totesi Kolehmainen.

RoPo-voitossa perinteiseen tapaan pistehai Olli Kallio oli tehokkain saldolla kaksi maalia ja kaksi syöttöä. Niko Björksten tarjoili kolme maalisyöttöä ja Johannes Kellosaari iski reikäpallon kahdesti vammalalaisten maaliin. Aki Jukkola torjui LeTon maalilla noin 59 prosentin tarkkuudella. LeTo on sarjassa tasan puolivälissä viidentenä. Pelkoa putoamiskurimukseen joutumisesta ei ole, nousukarsintaviivalle eroa on vain kolme pistettä.

 

Lue myös:

LeTo menetti ison johtonsa – kolmas tappio tuli rankkarikisan jälkeen