Loiskeen futsalmiehistön ydin koostuu kokeneista lajilegendoista

Kokenut pelimies Markus Sairiala jaksaa jatkaa futsal-uraaansa Loiskeessa. Kuva muutaman vuoden takaa ykkösdivaripelistä Kokkolaa vastaan. Kuva: Antti Raunio

Markus Sairiala, Sami Vartiainen, Mikko Järvinen ja Samuli Salminen. Siinä muutamia nimiä, jotka sytyttävät lampun futsalia seuraavan sakin mielissä. Kukin heistä edustaa tällä kaudellakin Sääksjärven Loisketta, joka pitää lajin lippua hulmuamassa kakkosdivisioonan tasolla.

Loiske on pelannut tähän mennssä kakkosessa kuusi ottelua, joista saldo on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kolme häviötä. Sijoitus kahdeksan joukkueen sarjassa on viides.

– Vanha tuttu laulu on, että kun saamme parhaan miehistön jalkeille, haastamme tässä sarjassa kenet vaan. Kun taas kokoonpanossa on aukkoja, pelimme ailahtelee, tiivistää perinneseuran valmentaja Mika Järvinen.

Loiskeen meriitit futsalissa ovat niin komeat, että vieläkin seura on lajin maratontaulukossa sijalla 12.

 

Joukkueen kokoaminen ja treenien liikkeelle lähteminen meni loiskeleisilla varsin myöhäiseen syksyyn.

– Meillä on yksi treenivuoro Hakkarissa, ei siinä futsalin saloja oikein kenellekään kykene opettamaan. Pidetään pelitreeneillä tuntumaa yllä, toteaa Järvinen.

Mainittujen ohella löytyy Loiskeesta toki nuorempaakin voimaa, kuten jalkapallopuoleltakin tutut Pessi Suonpää, Lauri Suhonen ja sekä useamman kauden futsalissa Losketta edustanut Majid Ahmadi. Vuodenvaihteen jälkeen Loiske on saamassa muutaman laatuluokan vahvistuksenkin sakkiinsa.

– Pelasimme kauden parhaan pelimme sarjan ehkäpä parasta sakkia eli Ylöjärven Ilvestä vastaan. Kun saamme samanlaisen tatsin jatkoon, näyttää hyvältä, viittasi Järvinen 7. joulukuuta pelattuun 3–3-tasapeliin sarjakakkosta vastaan.

Loiskeen maalit siinä pelissä iskivät Suonpää, Suhonen ja Miika Räisänen. Alkukauden loiskelaisten tehotykki on ollut Niko Vänttinen, joka on iskenyt kuusi maalia ja antanut yhden maalisyötön.

 

Ainakaan tällä hetkellä ei Loiske tavoittele paluuta valtakunnalliselle tasolle eli ykköseen.

– Kakkonen on meille oikea sarja. Toivottavasti saataisiin lempääläisiä junioreita jatkossa futsalin pariin, sitä kautta laji voisi taas kehittyä, luo Järvinen mietteitä tuleviin vuosiin.

 

Lue myös:

Jyrkiäinen tahditti maaleillaan Suomen futsalin EM-lopputurnaukseen