Toivoilla tapahtumarikas vuoden päätöspeli

Se, että lajissa nimeltä salibandy sattuu ja tapahtuu, ei ole mitenkään poikkeuksellista. Maaleja nähdään ja sähäköitä tilanteita koetaan lajissa jokaisessa ottelussa. Äärimmäisen harvinaista sen sijaan on, että ottelussa pelaajat alkavat painia.

Pieni paininujuaminen nähtiin Lempäälän Toivojen ja tamperelaisseura Lätyn välisessä kakkosdivaripelissä Ideaparkin Bläk Bokisssa. LeTon Arsi Lehtiö ja Lätyn Valtteri Ikävalko kokeilivat veljellisesti sovittaa niskalenkkiä toisilleen. Pelin tuomaristo tästä ei tietenkään tykännyt, vaan passitti molemmat pelistä pois 5 + 20 minuutin pelirangaistuksilla.

Värikkään ottelun lopullinen tuulettaja 60 minuutin tehokkaan peliajan jälkeen oli LeTo lukemin 9–6.

–  Meiltä nähtiin hyvä peli, loppunumerot jopa hitusen mairittelevat vastustajaa. Monenlaista ottelussa sattui ja tapahtui, hymähti LeToa luotsannut manageri Jussi-Pekka Okero.

Toivojen tehotykki Olli Kallio joutui jättämään kentän varsin varhaisessa vaiheessa saatuaan polven seutuville tällin. Muutenkin vajaalla rosterilla pelissä ollut LeTo kuitenkin selvisi pistepörssiä johtavan Kallion poissaolosta hyvin ja uusia tehomiehiä astui parrasvalohin.

Johannes Kellosaari iski hattutempun, Roope Mettinen tehoili saldon 2 + 2, Heikki Kyllönen syötti kolme osumaa ja joukkueen valmennuksesta kesken kauden vastuuta ottanut Lassi-Pekka Paloniemi murjoi kaksi maalia.

Toivot löytyy sarjasta sijalta kolme. Sarjamääräyksiin on tullut muutoksia, sillä neljä parasta pääsevät pudotuspeleihin ja niiden voittajat etenevät Suomi-sarjan karsintoihin muiden lohkojen joukkueita vastaan.

–  Me saamme varsin levolllisesti valmistautua kevääseen. Sarjapaikkamme on aika saletissa ja saumat päästä tasaisessa keskikastissa pleijaripaikalle eli neljän sakkiin ovat vallan mainiot, tiivisti Okero LeTon tilanteen.