Piia Nurmela lähtee ehdolle eduskuntaan – Lempäälästä jo yli kymmenen ehdokasta, Vesilahdesta yksi

Piia Nurmela (kd.) lähtee ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin.

 

Lempääläinen kunnanvaltuutettu, kristillisdemokraattien Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Piia Nurmela on nimetty kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Piia Nurmela on toisen kauden valtuutettu, kristillisdemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kunnanhallituksen jäsen. Lisäksi Nurmela toimii maakuntavaltuutettuna, vara-aluevaltuutettuna ja vähän palveluita käyttävien valiokunnan jäsenenä.

Nurmela on jo toinen kristillisdemokraattien lempääläinen ehdokas eduskuntavaaleihin. Aiemmin ehdokkaaksi on jo ilmoittautunut Jaakko Ikonen.

Pirkanmaan vasemmistoliitto sai täyteen 20 ehdokkaan listansa. Lempäälästä vasemmistoliitolla ehdokkaita ovat Satu Kosola ja Virva-Mari Rask.

Myös perussuomalaisilla on kaksi ehdokasta Lempäälästä. Ehdolle ovat asettuneet istuva kansanedustaja Veijo Niemi, sekä Jani Saikkonen.

Keskustapuolueella lista Pirkanmaalla on vielä kesken. Lempäälästä ehdolle on asettunut Tarja Haapasaari ja Vesilahdesta Ari Arvela.

Sosialidemokraateilla Lempäälästä käy kisaa eduskuntapaikasta Tuula Petäkoski-Hult, vihreiltä Tiina Wesslin, kokoomuksesta Jocka Träsbäck ja Liike nytistä Janne Rauma.

Alueelta voi tulla vielä lisää ehdokkaita, sillä kaikki puolueet eivät ole vielä saaneet listojaan täyteen. Esimerkiksi keskustalla on vielä useita ehdokaspaikkoja nimeämättä. Ehdokaslistat on jätettävä vaalipiirilautakunnille tiistaina 21. helmikuuta, joten listoja ehtii vielä täydentää.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys käydään kotimaassa 22.–28. maaliskuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta.