Kanavan koululla on huonot liikuntamahdollisuudet

Kanavan koulu on uusin koulu Lempäälässä, mutta mielestäni siellä on huonoimmat liikuntamahdollisuudet Lempäälässä. Kanavan koulussa ei ole hiihtolatuja eikä luistelukenttää. Aina hiihto- ja luistelutunneilla on haasteita kulkea kahden luokan voimilla bussissa. Pitkien bussimatkojen takia tunnit jäävät usein lyhyiksi, eivätkä ole niin innoittavia. Koulun pesäpallotunnit joudutaan pelaamaan muutaman kilometrin päässä koululta ja sinne pitää kävellä, mihin kuluu liikuntatunnin aikaa.

Kanavan koululla ulkoliikuntaa on hiihdon, luistelun ja pesäpallon lisäksi lumifutis, futis, jenkkifutis ja ultimate. Vain lumifutista, futista, jenkkifutista ja ultimatea voidaan pelata koulun tarjoamilla ulkoilumahdollisuuksilla. Ulkoliikuntaa on liikunnassa harvoin, joka on mielestäni huono asia, ulkoilu on tärkeää.  Myöskään ulkovälitunteja ei ole, joten oppilaat eivät saa raikasta ilmaa tarpeeksi usein.

Koulun sisäliikunta on hyvää, mutta samat lajit toistuvat monien mielestä liian usein. Sisäliikunnassa tuttuja lajeja pelataan viikosta toiseen, eikä liikunnassa ole mahdollisuutta pelata harvinaisempia lajeja suppean välinemäärän takia. Liikuntaa haittaa se, että liikuntasali on pienikokoinen ja kahden luokan oppilaat eivät mahdu saliin kovin hyvin. Kanavan koulun harrastusmahdollisuudet ovat kehnot salin pienikokoisuudesta johtuen.

Toivoisin, että Kanavan koululle tulisi paremmat ulko- ja sisäliikunta mahdollisuudet, jotta se innoittaisi oppilaita liikkumaan koulussa enemmän. 

Kaapo Korkola

Kanavan koulu Lempäälä 9lk