Urheilu tuo Lempäälään valtavasti elinvoimaa

Lempäälän kunnan luottamushenkilöorganisaatiossa on jaosto nimeltä elinvoimajaosto. Kunnan kotisivuilla lukee sanatarkasti: Elinvoimajaosto edistää Lempäälän kunnan elinvoimaa, vetovoimaisuutta ja kilpailukykyä.

Liikunta-asiat ovat alistettuna puolestaan yhteisölautakunnalle, jonka tehtävät kunnan kotisivut määrittelee näin: Yhteisölautakunta vastaa taiteen perusopetuksen, liikuntapalveluiden, kirjastopalveluiden, nuorisopalveluiden ja kulttuuripalveluiden järjestämisestä.

Lempääläinen liikunta- ja urheiluväki on vastannut Lempäälän elinvoiman, vetovoiman ja liikuntatapahtumien järjestämisestä upealla tavalla.

Esimerkiksi huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Lempäälässä Hakkarin liikuntahallilla oli miesten lentopallon ykkössarjan finaali (488 katsojaa), jäähallilla jääkiekon U15 valtakunnallinen lopputurnaus (12 joukkuetta, noin 300 pelaajaa), Sääksjärvellä lentopallon A-tyttöjen SM-välierä (kolme vierasjoukkuetta Nurmosta, Somerolta ja Pieksämäeltä), lentopallon C-ikäisten SM-sarjaturnaukset tytössä ja pojissa ja Classicin naisten salibandyn välieräottelu Ideaparkilla. Muutama viikko sitten kokoontuivat maan judokat Ideaparkkiin SM-kisojen tiimoilla.

Erilaisia tapahtumia on käytännössä ympäri vuoden. Kukin tapahtuma tuo Lempäälään ihmisiä muualta Suomesta, he käyttävät paikallisia yrityksiä, näkevät kehittyvää Lempäälää ja saavat mielikuvan kunnasta. Ja se tuskin on negatiivinen, päinvastoin ”sporttituristit” järjestään kehuvat Lempäälää monestakin eri syystä.

Lentopallon ykkössarjan mestaruus on todella iso saavutus. Lentis on harrastettu laji, ykkössarja on valtakunnallinen, joukkueet ovat urheilullisia ja tavoitteellisia. Joukkuelajeissa Lempon mestaruutta voi verrata ehkä kahteen menneeseen saavutukseen: Lempäälän Jyryn naisten kahteen SM-sarjakauteen 1980-luvun alussa ja Lempäälän Kisan nousuun ja pelaamiseen jääkiekon Mestiksessä vuosina 2007 – 2019.

Nyt on poliitikkojen ja virkahenkilöiden hetki varmistaa liikuntaväelle riittävät resurssit, että lempääläinen elinvoima kuohuu jatkossakin.