Hevosharrastus ja ratsastuskoulut esittäytyvät Ideaparkin hevostapahtumassa

Alueella voi halia ja rapsutella ratsuja tai ottaa vaikka selfien miniatyyrihevosen, ponien tai islanninhevosten kanssa. Kiertääpä alueella laamojakin, ja esillä on maatilan pieniä eläimiä. Kuva: SRP Häme

 

Ideaparkissa järjestetään maksuton hevostapahtuma lauantaina ja sunnuntaina 26−27. elokuuta. ”Ihahaa Ideaparkin” järjestävät Suomen Ratsastajainliiton Hämeen aluejaosto, Pirkanmaan ratsastuskoulut − muun muassa Lempäälän Ratsastuskoulu, Vesilahden Ratsastuskoulu − ja -seurat  − muun muassa Lempäälän Ratsastusseura  − sekä ratsastusharrastajat.

Ratsastusesityksissä nähdään lännenratsastajia, valjakoita, islanninhevosia ja suomenhevosia. Ohjelmassa on Mörkö se lähti piiriin -musiikkinäytös, ratsastuskoulutunnin demonäytös sekä kenttäratsastusta, esteratsastusta, kouluratsastusta ja esittely lusitanoratsastuksesta ja portugalilaisesta ratsukosta.

Alueella voi halia ja rapsutella ratsuja tai ottaa vaikka selfien miniatyyrihevosen, ponien tai islanninhevosten kanssa. Kiertääpä alueella laamojakin, ja esillä on maatilan pieniä eläimiä.

 

Mukana tapahtumassa on Hämeen Eskadroona sotisovassaan muistona Suomen historiasta.

Ideaparkin keskusaukiolla kisataan keppihevosten estekilpailut.  Keskusaukiolla haastatellaan eri lajien harrastajia ja kuullaan kokemuksia.

Tapahtuma-alueella ulkona voi maalata heppakenkiä, pyörittää onnenpyörää ja osallistua leikkeihin.

− Osa esityksistä tai eläimistä on paikalla vain toisena päivänä, huomauttaa Marissa Henttinen SRL Hämeestä.

Yksityisiä esiintyjiä muun muassa islanninhevosharrastajat Eija ja Elsa Kaski, esteratsastaja Milla Vainiola ja suomenhevoskasvattaja Marjo Iso-Jaakkola.