Lapsi joutui tiettävästi auton töytäisemäksi Lempäälän keskustassa – ”Tärkeintä on, että tyttö kertoo kotona, mitä tapahtui”

Onnettomuus sattui Valkeakoskentien ja Puistokadun risteyksessä liikenneympyrässä.

Lempääläinen Minna Murkka todisti tiistaina iltapäivällä Lempäälän keskustassa tilannetta, jossa lapsi tiettävästi joutui auton töytäisemäksi.

Onnettomuus sattui kello kolmen jälkeen Puistokadulle vievässä Mantunkulman liikenneympyrässä.

– Olin autolla liikkeellä ja aikeissa mennä S-marketille, kun hidastin edelleni pysähtyneen auton vuoksi. Silloin auton vierestä, suojatieltä nousi ylös vaaleatukkainen tyttö. En tiedä, mitä oli tapahtunut, mutta kun pysähdyin kysymään tytöltä, että törmäsikö auto häneen, sanoi hän minulle, että ”joo”, Murkka kertaa tilannetta.

– Näin edelläni ajaneen miesautoilijan nousevan autosta huoltoaseman pihassa. Hän ei vilkaissutkaan tapahtumapaikalle. Itse olin pysähtynyt suojatielle, mutta takanani ei ollut muita autoilijoita. Kysyin tytöltä haluaisiko hän, että selvitämme autoilijan kanssa tilannetta. Tyttö taisi olla säikähtänyt, eikä rohjennut jäädä selvittelemään, vaan otti pyöränsä ja jatkoi matkaa. Hän näytti vahingoittumattomalta, Murkka kertoo.

Minna Murkka korostaa, ettei tiedä tapahtumien tarkkaa kulkua, mutta tilanne jäi vaivaamaan häntä. Murkka ei osaa sanoa, miksi toinen autoilija ei jäänyt tarkistamaan lapsen vointia, vaikka se olisi velvollisuus.

– En lähde syyttelemään, kun en tarkalleen tiedä tapahtumia, mutta tärkeintä on, että tyttö kertoo kotona, mitä tapahtui. On sitten perheen asia, tekevätkö he poliisille ilmoituksen. Mikäli tytölle tuli jotain seurauksia, jos pyörä hajosi tai hänelle tuli vammoja, niin minulla on auton rekisterinumero ylhäällä, jota vanhemmat voivat kysyä minulta vaikka Facebookissa yksityisviestillä, Murkka sanoo.