Tuukka Liuha luopuu Pirkanmaan Keskustan puheenjohtajuudesta − Liekki politiikkaan ja työ Keskustassa jatkuu

Pirkanmaan Keskustan puheenjohtaja Tuukka Liuha ei hae seitsemän kauden jälkeen jatkokautta 16. marraskuuta pidettävässä syyskokouksessa. Lempääläläinen 43-vuotias yrittäjä on johtanut Pirkanmaan Keskustaa vuodesta 2017.

− Seitsemän aktiivista vuotta puheenjohtajana on tuonut tutuksi monia yhteisiä asioita sydämellään hoitavia ja järjestötyötä tekeviä pirkanmaalaisia. Vuosiin mahtuu suuren ilon ja pettymyksen hetkiä, päällimmäisenä kestävät muistot siitä, miten aina on löytynyt uskollisia tukijoita rinnalle.

Keskustan kasvoina Pirkanmaalla vuosia ollut Liuha kertoo saaneensa satoja yhteydenottoja ja paljon palautetta. Niissä on hänen mukaansa näkynyt sydäntä särkevästi esimerkiksi monia sairaita, yksinäisiä, velkaantuneita, ikäihmisiä, vammaisia, työttömiä, viljelijöitä, vanhempia ja lapsia kohtaavat karut vaikeudet.

− Joskus soittaja raivoaa, mutta saattaa alkaa itkemään huomatessaan, että joku jaksaakin kuunnella huutamatta takaisin.

Jatkossa Liuha haluaa antaa enemmän aikaa myös läheisilleen sekä yrittäjyydelle.

− Puheenjohtajuudelta aikaa vapautuu rakkaille ihmisille ja kotitilan toiminnan kehittämiseen. Sisälläni on edelleen myös voimakas liekki taistelulle byrokratiaa vastaan sekä reilun ja turvallisen arjen puolesta politiikassa. Työ Keskustassa jatkuu.

Liuhan mukaan Pirkanmaalla suuri haaste on saada kaikki asukkaat ja kunnat mahdollisimman yhdenvertaisesti osallisiksi palvelujen ja elinvoiman kehityksestä.

− Kestäviä tuloksia saadaan vastakkainasettelun ja kärjistämisen sijasta yhteistyöllä, Liuha toteaa.