Vanhan aseman ikkunaremontti valmisteilla: korjaustyöt pilkotaan useammalle vuodelle

Lempäälän vanhan rautatieaseman ikkunat ovat huonossa kunnossa ja vaativat korjausta. Kuva: LVS-arkisto/Joonas Leskinen

Lempäälän vanhan rautatieaseman ikkunoita ryhdytään korjaamaan ensi vuonna. Vuonna 1876 rakennetun talon ikkunat ovat ainakin osittain alkuperäiset ja hyvin huonokuntoiset.

Ikkunoita on ajan myötä kunnostettu, mutta ei aina oikeilla metodeilla. Ikkunoita on osittain tiivistetty ulkopuolelta, mikä on aiheuttanut karmien kosteusvaurioita. Muutamista ikkunoista puuttuu lasi ja osa ikkunoista ei mene kunnolla kiinni.

Lempäälän yhdyskunnan palvelualue on jättänyt Museovirastolle liki 28 000 euron avustushakemuksen ikkunoiden entisöintiin. Kunnostushankkeen kokonaiskustannukset ovat 105 500 euroa, josta Lempäälän kunnan omarahoitusosuus on hieman yli 77 000 euroa.

Ikkunoiden suuren määrän takia toteutusaikataulu aiotaan jakaa vuosille 2024–2026 niin, että työt aloitetaan keväällä 2024. Vuoden 2024 aikana kunnostetaan 46 ikkunaruutua, eli kahdeksan ikkuna-aukkoa. Vuoden 2025 aikana entisöidään toiset 46 ikkunaruutua, jolloin kaikki isot ikkunat saadaan entisöityä. Vuonna 2026 entisöidään neljä päätyikkunaa sekä vinttien ikkunat.

Lempäälän kunnan omistama rakennus on Museoviraston suojelema.

 

Lue myös:

Wanha asema tuplaWeellä: Taitokeskus Lempäälä täyttää tänä vuonna 40 vuotta