Kommentti: Heikkinen avasi vuoden messevästi

Juha Raunio.

Lempäälän Kisan kestävyysjuoksija Santtu Heikkinen alkaa kausi kaudelta lähestyä huippua. Kansallisella huipulla hän on jo nyt ja eurooppalainen kärki lähenee lupaavalla tahdilla. Maailmalla juostaan Santun matkoilla (800–3 000 metriä) hirmuisella tasolla, mutta enää ei lempääläisurheilijan päätä palele edes afrikkalaisten kanssa.

Heikkisen kohdalla on hyvä pitää kolme seikkaa mielessä. Ensinnäkin nyt 21-vuotias juoksija ei ollut mikään mykistävä lapsitähti. Monipuolinen urheilutausta salibandyineen ja jalkapalloineen oli matkassa mukana aina yläkoulun loppuun asti eli noin 15–16-vuotiaaksi.

Toiseksi Heikkinen on pitänyt urheilemisen mukana opiskelemisen. Turussa kauppatieteitä yliopistossa lukeva Santtu totesi, että opintoja voi urheilun ohella edettää. Jos ei ihan ”normitahdilla”, niin ainakin lähes. Heikkisen oma kommentti oli, että juoksua ei voi päivässä ajallisesti harjoitella niin paljoa, etteikö muullekin aikaa jäisi.

Kolmanneksi Heikkinen uskaltaa sanoa ääneen isojakin tavoitteita. Muun muassa syksyllä 2022 hän sanoi rikkovansa Pekka Vasalan vuodelta 1972 olevan 1 500 metrin Suomen ennätyksen. Siihen ei hän aivan kyennyt kesällä 2023, eroa jäi rapea sekunti.

Toinen yli 50-vuotias Suomen ennätys sen sijaan rikkoutui eli 3 000 metrin halliennätys, joka oli Pekka Päivärinnalla vuodelta 1973. Heikkisen tulevaa kilpailukautta voi odotella hyvillä mielillä.

Lue lisää: Santtu Heikkinen avasi hallikauden Suomen ennätyksellä