Ilves uskaltautui pihapiiriin Säijässä – Matti Koskinen muistuttaa, että elämme luonnon kanssa rinnakkain

Jälki ei erotu kuvasta selkeästi, mutta Matti Koskinen sanoo sen olevan ilveksen. Kuva: Matti Koskinen

Ilves liikkui säijäläisen Matti Koskisen kodin liepeillä Lempäälän Säijässä tammikuussa. Eläin oli pelottomasti kulkenut talon takaa noin kolmen metrin päässä seinästä.

Koskinen lähetti LVS:lle ottamansa kuvan jäljestä. Jälki ei erotu kuvasta selkeästi, mutta Koskinen sanoo sen olevan ilveksen jälki. Jälki oli hänen mukaansa kahdeksan senttimetriä leveä.

Veikkaus on, että aran eläimen ajoi ihmisasutuksen tuntumaan nälkä. Pihassa on ollut Matti Koskisen mukaan paljon myös jäniksen jälkiä.

– Ilves ilmeisesti myös sai saaliiksi jäniksen, hän kertoo.

Matti Koskinen haluaa muistuttaa, että elämme petoeläinten ja luonnon kanssa rinnakkain.

– Lapsuudessani puhuttiin, että ilveksiä elää jossain, muttei täällä. Nyt niiden kanta on runsastunut, jopa niin, että naapurin riistakameraan oli taannoin yhteen kuvaan tallentunut viisi ilvestä, Koskinen kertoo.

– Se on minusta jo hieman liian paljon, mutta yltiöpäistä metsästystäkään en halua. Olen tyytyväinen, että meillä Suomessa on tällaisia eläimiä, hän toteaa.

Tarttuiko kameraasi villieläimen jälkiä tai itse eläin? Voit lähettää kuvasi osoitteeseen toimitus@lvs.fi. Julkaisemme kuvia printissä ja lehden nettisivulla.