Luvassa elävää ja energistä tee-se-itse -punkkia

Puntala-rock. Kuva: Peter Rosvik

Suomen suurin punkfestivaali Puntala-rock järjestetään Lempäälässä taas tuttuun tapaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, 26.–27. heinäkuuta. Bändivalinnoissa on jälleen tarjolla punk-asennetta eri vuosikymmeniltä ja punkin eri genreistä.

Puntala-rock ei edelleenkään suostu tuijottamaan taaksepäin tai ratsastamaan punkin menneiden aikojen nostalgialla, vaan keskittyy pääasiallisesti juuri tämän hetken elävään ja energiseen diy-punkkiin, eli suomeksi tee-se-itse -punktyyliin.

Tänä vuonna ulkomaisista esiintyjistä sitä edustavat muun muassa italialainen Lucta, saksalainen Ex-Dom ja tämän hetken diy-punkskenessä suurta arvostusta nauttiva kolumbialainen Muro.

Kotimaisista esiintyjistä uutta tuoretta voimaa edustavat esimerkiksi N.E.O., Shock Ward ja Sukupuolet.

USA:sta tuleva Dropdead on yli 30 vuoden aikana opittu tuntemaan vimmaisena ja päällekäyvänä livebändinä. Espanjalainen Suicidas puolestaan edustaa punksydänten herkempää puolta värisyttelevää melodista punkkia, ja kotimainen Aivoproteesi pitää yllä kasikaks-hc:n ylvästä perinnettä.

 

Sen enempää diy-punk kuin Puntalakaan eivät merkitse pelkästään hyviä bändejä, vaan paljon enemmän.

Puntala on samanhenkisten ihmisten kohtaamispaikka ja pitkän historiansa ansiosta monelle punkihmiselle kovasti odotettu jokakesäinen traditio.

Puntalan hyvä, yhteisöllinen tunnelma on kokemisen arvoinen, joten ei ole ihme, että festivaali on hyvässä maineessa diy-punkpiireissä ympäri maailman.

Liput ovat tulleet myyntiin.