Lempäälä sai kunniamaininnan yrittäjien elinvoimakilpailussa – Palkitsijat arvostivat yrittäjyyden edistämistyötä

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailun voittajan Virtain kaupungin ja Virtain Yrittäjien, Lempäälän kunnan, Business Lempäälän ja Lempäälän Yrittäjien sekä Pirkanmaan Yrittäjien edustajat. Kuva: Pirkanmaan Yrittäjät

Lempäälä sai kunniamaininnan tämän vuoden Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakilpailussa. Voiton nappasi Virtain kaupunki, joka palkittiin vuoden yrittäjyys- ja elinvoimakuntana.

Virrat muun muassa tarjoaa yrittäjilleen osaavaa työvoimaa ja yrityksiä houkutellakseen elinvoimapaketin, johon kuuluu esimerkiksi vauvaraha, maksuton varhaiskasvatus, uusien työntekijöiden vuokrahuojennus, ilmainen asuminen opiskelijoille ja korkeakouluopiskelijoiden tuki.

 

Lempäälän kunniamainintaa perustellaan kunnan aktiivisen yrittäjyyttä edistävän toimintaympäristön kehittämisellä sekä systemaattisella, alueellisella edunvalvontatyöllä.

Lempäälä sai Tampereen kaupunkiseudun kunnista kolmanneksi korkeimman EVP-indeksin joulukuussa 2023 tehdyssä arvioinnissa. Indeksi vertailee alueiden suhteellista kehitystä kuntatyypeittäin, koon tai maantieteellisen sijainnin mukaan.

 

Palkinnot jaettiin Pirkanmaan elinvoima­seminaarissa, joka järjestettiin Kangasalla keskiviikkona 13. maaliskuuta. Tunnustuksen myöntää Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto.

Vuosittain järjestettävässä kilpailussa arvioidaan kunnan yrittäjyysmyönteisyyttä ja elinvoimatekijöitä.

Lempäälä on menestynyt kisassa useampana vuonna. Voiton Lempäälä otti vuonna 2017 ja neljä kertaa sijoitus on ollut toisena, viimeksi vuonna 2022.

Ahti Laakso iloitsee Lempäälän saamasta tunnustuksesta yrittäjämyönteisyydestä. Kuva: Seppo Kummala