Toisen pysäköintihallin tuntumaan tuntuvasti täydennysrakentamista: Radan länsipuolen rakennetarkastelu toimii asemakaavoituksen pohjana

Alue ulottuu OP-Centeristä K-markettiin. Rakennetarkastelussa olevaa aluetta rajaa etelässä Asematie, Tampereentie lännessä ja rata idässä. Kuva: Arkkitehdit MY

 

Kerrosalaa yhteensä 32 600 kerrosneliömetriä, siitä asuinpinta-alaa 28 000 kerrosneliömetriä, 3 300 neliötä opiskelija-asuntoihin ja 1 200 neliötä liiketilaa. autopaikkoja on 278 ja polkupyöräpaikkoja 814.

Lempäälän elinvoimajaoston hyväksymän ydinkeskustan radan länsipuolen keskustakortteleiden rakennetarkastelussa on tutkittu maankäytönsuunnittelun ja rakentamisen mahdollisuudet Aleksin virastotalon, Kassatalon, OP-Centerin, K-marketin, vanhan poliisitalon sekä kunnan hankkimien kahden pientalon alueella yhtenä kokonaisuutena.

Keskustan länsipuolisen pysäköintihallin asemakaavaprosessi on edennyt Lempäälän kunnassa. Siihen liittyvän alueen rakennetarkastelu toimii alueen tulevan asemakaavoituksen pohjana.

 

Lisää kerroskorkeutta ja -neliöitä. Tampereentietä rajautuu osittain auki olevista umpikortteleista. Kuvaillustraatio Lempäälän keskustakorttelista radan länsipuolella. Kuva: Arkkitehdit MY

 

Kilpailutuksen perusteella Arkkitehdit MY:ltä tilatun rakennetarkastelun evästyksenä oli luoda radan itäpuolella jo osittain toteutunut ilme jatkumona keskustan kehittämiselle myös radan länsipuolella ja Lemmonkadun pohjoispuolella.

Tavoitteena on täydentää Lempäälän kuntakeskustaa asuinkerrostaloilla rautatieaseman välittömässä läheisyydessä ja lisätä keskustan elinvoimaisuutta.

Rakenne muodostuu radan itäpuolella toteutettujen uusien kortteleidenmukaisesti katua rajaavista osittain auki olevista umpikortteleista.

Liiketiloja sijoittuu maantasokerrokseen.

Pysäköintiä on tutkittu pihakansien alle, ja osa pysäköinnistä osoitetaan uuteen, radan länsipuolelle toteutettavaan pysäköintihalliin. Asuinrakennusten pihat on tarkoitus pitää vapaana pysäköinniltä.

Yksi kommentti

  1. Jorma Jaakkola

    Tarkastelussa oleva alue on rajattu As Oy Lempospuiston (Tampereentie 20) talon eteläseinään asti. Havainnekuvissa on esitetty liikenneväylä talon ja nykyisen K-kaupan väliin Tampereentieltä Kuusitielle, ilmeisesti palvelemaan tulevan pysäköintihallin liikennettä. Taloyhtiön osakkaiden ja asukkaiden kannattaa miettiä, mitä tämä merkitsee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?