Mäyriän rantasaunat ovat suljettuina tulevana kesänä

Kuva: LVS-arkisto/Erkki Koivisto

Mäyriän virkistysalueen miesten ja naisten rantasaunat pidetään suljettuina tulevana kesänä, Lempäälän kunta tiedottaa.

Saunoilla on pidetty terveystarkastus 9. marraskuuta 2023, jossa ilmeni, että saunojen pinnat ovat huonokuntoiset, eivätkä terveystarkastajan mukaan sovellu sellaisenaan enää yleiseen käyttöön. Terveystarkastus tehtiin myös elokuussa 2021.

Lempäälän kunta on tehnyt ostotarjouksen Mäyriän virkistysalueesta seitsemälle muulle omistajakunnalle ja -kaupungille. Ylöjärvi päätti myydä osuutensa pois viime syksynä, Valkeakosken kaupunki puolestaan hylkäsi Lempäälän ostotarjouksen.

Saunojen saneeraussuunnitelmaa ja alueen kehittämistä päästään kunnan mukaan aloittamaan, kun neuvottelut omistajien kanssa on saatu päätökseen.

Lue myös: Lempäälä tarjoutui lunastamaan Mäyriän itselleen – ainakin yksi osakaskunta haluaa pitää osuutensa

Viime vuosien aikana Mäyriä sai kunnallisen vesi- ja viemäriliittymän naisten saunalle, rannalla oleva grillikatos kunnostettiin ja sinne hankittiin uudet kalusteet ja rannalle uimakoppi. Naisten saunan läheisyyteen hankittiin myös esteetön ulko-wc. Päärakennus on kunnostettu jo aiemmin ja se palvelee pienenä kokoontumistilana.

Mäyriä toimii saunojen sulusta huolimatta koko kesän virkistysalueena. Alueella on vierailijoiden käytössä keitto- ja grillikatos, ulko-wc:t, soutuvene, uimaranta ja vierasvenelaituri. Alueelta löytyy myös pallokenttä ja frisbeegolfrata. Päärakennusta voi vuokrata yksityiseen käyttöön.