Vapaa-ajan asuntoihin murtautuja vangittu Pirkanmaalla: Useat vapaa-ajan asunnot murtojen kohteena. Mökeissä asuttu, saunottu ja ruokailtu.

Poliisilla on tutkittavana rikossarja, jossa asunnoton mieshenkilö on murtautunut ikkunaruudun irrottamalla tai rikkomalla Ruoveden seudulla useisiin mökkeihin huhtikuun alkupäivinä. Mieshenkilö viettää mökissä yleensä yhden yön, minkä jälkeen hän siirtyy seuraavaan mökkiin. Yleensä mökissä on lämmitetty takka, saunottu ja syöty kaapeista löytyviä ruokia. Joissakin tapauksissa mies on myös anastanut omaisuutta.

Poliisin tiedossa on helmi-maaliskuulta lukuisia muitakin vapaa-ajan asuntoihin liittyvät rikoksia, joihin miehen epäillään syyllistyneen. Niistä yksi tapahtui 29. maaliskuuta Lempäälässä.

− Mökkikauden alkaessa rikoksia paljastuu todennäköisesti lisää. Mikäli vapaa-asunnollaan havaitsee vieraillun talven aikana, pyydämme ottamaan yhteyttä paikallispoliisiin. Pyydämme myös, että mikäli mökissä on tekijän jättämiä esineitä tai esimerkiksi tupakan tumppeja, niihin ei koskettaisi, jotta poliisi voi suorittaa paikalla teknistä tutkintaa, sanoo rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisilaitoksesta.

Poliisi suorittaa rikoksista esitutkinnan, ja syytteet on nostettava 13. kesäkuuta mennessä

 

Miestä epäillään useiden varkauksien lisäksi myös moottoriajoneuvojen käyttövarkauksista. Näissä tapauksissa mies ottaa lukitsemattoman ajoneuvon sen omilla avaimilla, jotka yleensä löytyvät virtalukosta, käyttöönsä ja hylkää sen myöhemmässä vaiheessa.

Nyt tukinnassa olevissa tapauksissa poliisi pitää hyvänä sitä seikkaa, ettei yhdessäkään vapaa-ajan asunnossa ole säilytetty arvokasta omaisuutta tai aseita.