Kymmenen Vesilahden nuorisovaltuutettua erosi luottamustehtävästään – kuusi valittiin tilalle

Vesilahden nuorisovaltuuston puheenjohtaja Wilma Karlsson ja jäsen Oona Paaso pääsivät tapaamaan silloista puolustusministeri Antti Kaikkosta (kesk.) lokakuussa 2022. Wilma Karlsson jatkaa nuorisovaltuuston puheenjohtajana, Oona Paaso jättää luottamustoimet. Kuva: Seppo Kummala/LVS-arkisto

Vesilahden kunnan nuorisovaltuuston kymmenen jäsentä on hakenut eroa pestistään. Toimikaudelle 2023–2025 valituista vain viisi jatkaa tehtävässään.

Nuorisovaltuustossa vaihtuvuus on usein suurta, sillä moni aktiivinen nuori joutuu jättämään tehtävänsä esimerkiksi muuttaessaan opiskelujen perässä toiselle paikkakunnalle. Nytkin pyydetyissä eroissa perusteena oli paikkakunnalta muutto tai jokin muu este.

Kunnanhallitus hyväksyi eronpyynnöt ja nimesi nuorisovaltuuston ehdotuksen mukaisesti valtuustoon kuusi uutta jäsentä. Näin ollen valtuuston jäsenmäärä putoaa 11:een. Nuorisovaltuuston jäsenten enimmäismääräksi Vesilahdessa on rajattu 15 jäsentä, mutta vähimmäismäärää ei ole asetettu.

Uusina jäseninä nuorisovaltuustoon nimettiin Emil Viljanen, Leevi Myllymäki, Niklas Linjama, Lauri Keränen, Unna Mattila sekä Ilmari Kivistö. Emil Viljanen valittiin myös valtuuston varasihteeriksi.

Vaihdosten myötä valtuustossa jatkavat valittujen lisäksi puheenjohtaja Wilma Karlsson, sihteeri Eemeli Myllymäki, varapuheenjohtaja Niko Hiirikoski ja jäsenet Anna Ilvo sekä Juuso Koskensalo.

Kunnanhallitus nimesi Juuso Koskensalon myös Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon tälle varajäseneksi Leevi Myllymäen.

 

Lauri Keränen nimettiin Vesilahden nuorisovaltuustoon. Kuva: Seppo Kummala/LVS-arkisto