Jani Seppälä nousi kunnanvaltuutetuksi – neljä luottamushenkilöä haki eroa luottamustehtävistä

 Tuukka Liuha (kesk.) valittiin Lempäälän kunnanhallituksen jäsenen Pauliina Österbergin (kesk.) henkilökohtaiseksi varajäseneksi, kun Tapio Kuisma (kesk.) halusi luopua pestistä. Kuva: Matti Pulkkinen/LVS-arkisto

Lempääläinen kunnanvaltuutettu Timo Talvilaine (kok.) on hakenut eroa kunnallisista luottamustoimista. Ensimmäisen kauden valtuutettu on myös viranomaislautakunnan jäsen ja ensimmäinen varapuheenjohtaja, sekä elinvoimajaoston jäsen. Talvilaine perusteli eroanomustaan henkilökohtaisilla, ajankäytöllisillä syillä.

– On tuntunut pahalta, kun nykyisin ajankäytöllisesti en ole pystynyt osallistumaan kokouksiin, joten pidän parempana, että asioista päättämään tulee henkilöitä, joilla on aikaa siihen, Talvilaine kertoi.

Kunnanvaltuusto hyväksyi eronpyynnön. Näin kunnanvaltuustoon nousi kokoomusryhmän ensimmäinen varavaltuutettu Jani Seppälä. Seppälä nimettiin myös elinvoimajaoston jäseneksi. Kokoomuksen ensimmäiseksi varavaltuutetuksi nousi Mikko Kivelä. Viranomaislautakunnan jäseneksi ja 1. varapuheenjohtajaksi Talvilaineen tilalle valittiin Juho Pohjoismäki (kok.).

Johanna Kalliomäelle (kok.) myönnettiin anomuksestaan ero Lempäälän kunnan kunnanhallituksen varajäsenyydestä. Hän on ollut kunnanhallituksessa Riina Aspilan (kok.) henkilökohtainen varajäsen. Eroanomuksen syyksi Kalliomäki toteaa valintansa konserniyhtiö Lempäälän Lämpö Oy:n hallitukseen. Aspilan henkilökohtaiseksi varajäseneksi kunnanhallitukseen nimettiin Tuula Toikka (kok.).

Myös Tapio Kuismalle (kesk.) myönnettiin ero kunnanhallituksen varajäsenyydestä. Kuisma anoi eroa henkilökohtaisista syistä. Kuisma on ollut Pauliina Österbergin (kesk.) henkilökohtainen varajäsen kunnanhallituksessa. Österbergin henkilökohtaiseksi varajäseneksi nimettiin Kuisman tilalle Tuukka Liuha (kesk.).

Ero myönnettiin myös paikkakunnalta pois muuttaneelle Viivi Siukolle (vihr.), sillä muuton vuoksi hän menetti luottamustoimikelpoisuutensa. Kunnalliset luottamustehtävät edellyttävät kotipaikkakuntalaisuutta. Siuko on varajäsen viranomaislautakunnassa ja tarkastuslautakunnassa. Viranomaislautakunnan jäsenen Milla Vanhatalon (sd.) henkilökohtaiseksi varajäseneksi Siukon tilalle valittiin Juho Kanervo (vihr.). Tarkastuslautakunnan jäsen Kaisu Keisala-Kasejanin (vihr.) henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Maiju Haavisto (vihr.).