Kommentti: Välimatka liigatasolle on kurottavissa

Lempääläinen edustuslentopallo on ollut viime vuosina varsin lähellä maan kärkeä. Miesten ranking Suomessa on ollut 2020-luvulla haarukassa 11–13, naisissa luokkaa 13–15. Urheilullinen ero liigatasolle on selvä, muttei saavuttamattomissa.

Talouspuolella miesten liiga vaatisi aivan minimissään 250 000 euroa kausittain, naisissa liigakausi kyettäisiin viemään läpi ehkä noin 200 000 eurolla. Lempo-Volleyn nykybudjetteihin verrattaessa ero on iso, mutta ero on töitä tehden kurottavissa.

Lempäälä-areena tarjoaa puitteet liigatason lentopallolle. Lempo hakee areenalta edustuksilleen yhteensä noin 10 tuntia vuoroja, joka on täydellinen minimivaatimus ykkössarjan kärkijoukkueille. Iso areena mahdollistaa laatutreenit puolikkaalla salilla, mutta vähintään kerran viikossa on harjoiteltava myös koko salilla, koska täysmittaisella pelitkin pelataan.

Pelkkä treenien määrä ei riitä, vaan myös laatutekijät ovat ratkaisevan tärkeitä. Lempo-Volleyn teema tulevalle kaudelle onkin nostaa kaikkia osa-alueita napsun paremmaksi. Treenaamisen määrää ja laatua, pelitapahtumien viihtyvyyttä ja tärkeänä elementtinä rakentaa talous niin vakaalle pohjalle, että jossain kohtaa voisi realistisesti puhua Lempäälästä ja liigalentopallosta samassa lauseessa.

Lue myös:

Simo Puttosesta Lempo-Volleyn miesten päävalmentaja – taustalla seurajohto tehnyt kovasti töitä Lempo-Volleyn kehitysharppauksen eteen