Simo Puttosesta Lempo-Volleyn miesten päävalmentaja – taustalla seurajohto tehnyt kovasti töitä Lempo-Volleyn kehitysharppauksen eteen

Simo Puttonen (vasemmalla) jatkaa Tuomas Alatalon työtä Lempo-Volleyn miesten ykkössarjajoukkueen päävalmentajana. Puheenjohtaja Ossi Vesanen sanoo Lempon pyrkivän ottamaan uuden areenan myötä kehitysharppauksen. Kuva: Antti Raunio

Lentopallon lempääläiset kevätkuulumiset avaa nimitysuutinen valmennuspuolelta. Lempo-Volleyn miesten ykkössarjajoukkueen päävalmentaja kaudella 2024–25 on lentisväelle tuttu mies pelaajan nutusta eli Simo Puttonen.

33-vuotias Puttonen omaa pitkän pelaajauran. Mikkelin Passareitten junioripolun läpikäynyt, Juvalla syntynyt Puttonen, edusti liigatasolla kuopiolaista LeKa-Volleyta. Tampereen seudulle muutettuaan hän liittyi yhden kauden ajaksi LeKin joukkueeseen, josta tie vei kahdeksi sesongiksi Rantaperkiön Iskuun. Lempo-Volleyta Puttonen on edustanut viimeisten neljän kauden ajan.

– Alkuperäinen ajatus tulevaa lentiskautta koskien oli, että pelaajaura jatkuu Lempossa. Mutta, kun ehdotus valmentamisesta tuli eteen ja sitä mielessäni pyörittelin, niin tässä sitä nyt ollaan, myhäili Lempo-Volleyn menneen kauden päättäjäisten yhteydessä valmentajasopimuksen allekirjoittanut Puttonen.

 

Tuoreesti Lempäälän keskustaan muuttaneen Puttosen ympärille ja tueksi Lempoon tulee kolmen hengen apuvalmentajien tiimi, joiden nimet julkaistaan kesän mittaan.

– Ensi kaudella nähdään Lempäälä-areenalla taisteleva ja urheilullinen Lempo. Pyritään ottamaan urheilullisesti askel eteenpäin, tiivistetään salilla tekemistä ja panostetaan siihen, että pelaajat hoitavat omatoimisen treenaamisen laadukkaasti, painottaa Puttonen.

Pelaajapuolella Lempon miesten tilanne näyttää seuran taustaväen kommenttien perusteella hyvältä. Kovin montaa poisjääntiä edelliskauden joukkueesta ei ole, uusia tulokkaitakin on tietojen mukaan tarjolla. Pelaajasopimuksista tiedotetaan toukokuun aikana.

Lempon naisjoukkueen valmennusasioista edelleen neuvotellaan. Pelaajisto naisissa muuttunee jonkin verran edelliskaudesta. Positiivista on, että imua Lempon suuntaan löytyy naisissakin.

 

Lempo-Volleyn puheenjohtaja Ossi Vesanen on tyytyväinen, että tulevan kauden hahmottelu on jo hyvässä vauhdissa. Tuleva kausi on Lempäälä-areenassa ensimmäinen ehjä sesonki. Uusi areena tarjoaa lentopallolle mahdollisuuden astua askel eteenpäin.

– Oli tietoinen valinta, että sekä miehiin että naisiin haluttiin saada valmennus selville, ennen kuin teemme pelaajasopimuksia. Simo Puttonen edustaa valmennuksessa uutta sukupolvea, hän on pelaajana vahvan tsempin omaava monipuolinen pelimies. Uskon, että into ja tunne Simosta tarttuu tulevaan joukkueeseen.

– Lempo haluaa junioreista edustusjoukkueisiin asti tehdä kehitysharppauksen. Miesten ja naisten edustusten taloushallintoa yhdistetään ja pyritään saamaan talouspuolta kehitettyä niin, että voimme jossain kohtaa miettiä eteenpäinmenoa nykyisestä. Seuraavat kaksi kautta on sovittu, että naisten ja miesten edustusjoukkueita kehtetään rinta rinnan tasapuolisesti ja sen jälkeen näemme, missä tilanteessa olemme niin urheilullisesti kuin talousmielessäkin, jatkaa Vesanen.

 

Lue myös:

Kommentti: Välimatka liigatasolle on kurottavissa