Lempäälän uusi nuorisovaltuusto pieneni kolmella jäsenellä

Lempäälän kunnanhallitus on nimennyt Lempäälän nuorisovaltuuston kaudelle 2024−25. 10-jäseniseen nuorisovaltuustoon kuuluvat Siiri Aho, Cecilia Eriksson, Kerttu Harjula, Lotta Heikkinen, Miko Hietala, Pinja Kotro, Viola Mannerhovi, Eriikka Paakkala, Siiri Paija ja Vili Paija.

Kaudella 2022−23 nuorisovaltuustossa oli 13 jäsentä. Kaikki nyt hallitukseen nimetyt olivat myös edellisessä nuorisovaltuustossa. Vili Paija toimi edellisen nuorisovaltuuston puheenjohtajana, Santeri Tenhunen varapuheenjohtajana ja Eriikka Paakkala sihteerinä.

Nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttamis- ja kuulemiskanava, joka ei toimi kunnan viranomaisena. Se ei käytä julkista valtaa eikä sen kokoonpanoon sovelleta sukupuolikiintiöitä.  

Nuorisovaltuuston jäsenet eivät ole kunnan luottamushenkilöitä. Toiminta perustuu nuorten vapaaehtoisuuteen ja kiinnostukseen toimia nuorisovaltuustossa.

Nuorisovaltuuston jäsenenä voi toimia 13−20-vuotias lempääläläinen nuori. Kunnanhallituksen tarkistaman uuden toimintasäännön mukaan nuorisovaltuuston jäseneksi voivat hakea nuoret, joiden kotikunta on Lempäälä ja jotka opiskelevat Lempäälässä.

Lempäälän vaikuttamistoimielimet: nuorisovaltuuston, seniorineuvoston ja vammaisneuvoston kokoonpanon päättää kunnanhallitus.