Lempäälän kolmannessa ja uusimmassa yläkoulussa on uutuuttaan hohtavat, avarat ja valoisat tilat. Kauniilla paikalla kanavan kupeessa sijaitseva Kanavan koulu tunnetaan ”puukouluna”, vaikka puuta onkin käytetty lähinnä vain ulkoverhouksessa.
Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että modernissa 450 oppilaan koulussa ei ole wc-tiloja erikseen tyttö- ja poikaoppilaille, vaan asioillaan voi käydä sukupuoleen katsomatta kaikille tarkoitetuissa unisexvessoissa. Järjestely on toimiva, kun oven saa lukittua perässään.
Puolustusvoimien varusmiesten ja vapaaehtoisina asevelvollisuutta suorittavien naisten yhteismajoituskokeilu ei ole johtanut häirinnän tai ahdistelun lisääntymiseen. Suurelle osalle varusmiehistä kokeilu on näyttäytynyt myönteisenä vaihtoehtona verrattuna aikaisempaan järjestelyyn, jolloin naiset on sijoitettu erikseen omaan tupaansa. Tuleeko yhteismajoitus yleiseksi käytännöksi kaikkialla Puolustusvoimissa ja Rajavartiolaitoksen yksiköissä, vai perustuuko se jatkossakin vapaaehtoisuuteen?
Vapaaehtoisuuteen perustuva yhteismajoituskokeilu koskee vain kasarmiolosuhteita, ja sielläkin naisille ja miehille ovat omat wc- ja paseytymistilansa.
Syksyn kutsuntatilaisuuksiin kutsutaan vuonna 2003 syntyneet eli tänä vuonna 18 vuotta täyttävät miespuoliset Suomen kansalaiset, Vesilahdessa 31. elokuuta ja Lempäälässä 14. lokakuuta.
Vaikka vapaaehtoisen asepalveluksen suorittavat 18–29-vuotiaat naiset aloittavat palveluksen yhtä aikaa miesten kanssa, he eivät osallistu kutsuntoihin. Aluetoimistot järjestävät heille oman valintatilaisuuden.