Ruokailutilassa soi pianomusiikki. Pöydissä kiertää hoivakodin henkilökuntaa kaataen keittolautasille paahdettujen kurpitsakuutioiden päälle myskikurpitsakeittoa. Pöydissä on valkoiset liinat ja kukka-asetelmia.
Ruokailutilassa on ravintolatunnelma.
Hoivakoti Esperi Kanavanrannassa vietettiin torstaina 28. syyskuuta sadonkorjuujuhlaa.
Kauden kasviksista ja hedelmistä oli laadittu kolmen ruokalajin menu. Alkupalana tarjottiin myskikurpitsakeittoa ja pääruokana paahdettua lohta perunapyreen ja sienikastikkeen kera. Aterian viimeisteli omenapiirakka vaniljajäätelöllä ja marjamelballa.
Menusta vastasi sastamalalainen Pasi Tuominen, joka on työskennellyt kokkina ja keittiömestarina Tallinkin ja Silja Linen risteilylaivoilla, tällä hetkellä hän on keittiömestari Silja Serenadella.
– Pasi tuli valmistamaan ruokaa vapaillaan, kertoo yksikönjohtaja Mira-Susanna Uitto, jonka puoliso Tuominen on.
– Juhla järjestettiin toista kertaa. Viime vuonna valmistimme rapuja, skagenia ja ylikypsää possua, nyt pääruoaksi päätettiin ottaa kalaa. Menuun haettiin syksyisiä makuja, Pasi Tuominen kertoo.
Esko Lampinen ja Hannu Sainivaara totesivat, että ruoissa olivat maut kohdillaan.
– Alkukeitto jätti tilaa muullekin ja sehän on sen tarkoituskin. Pääruokakin on maistunut. Harvoin näin hyvää kalaa saa, Sainivaara totesi.
Riitta Nybacka kehaisi myös pianomusiikkia, josta vastasi Kuokkalan koulun entinen rehtori Antti Perälä.
– Musiikki on niin purevaa, Nybacka kertoi herkistyneenä.
Hoivakoti Kanavanranta valmistui elokuussa vuonna 2020 ja ensimmäiset asukkaat tulivat helmikuussa 2021. Nyt talo on yksikönjohtaja Uiton mukaan lähes täynnä: 66-paikkaisesta talosta on 61 paikkaa täytetty. Vakituista henkilöstöä on 39.
– Tuotamme palvelua Lempäälän kunnalle. Pääosa asiakkaista on Lempäälästä, mutta heitä on myös Pirkkalasta ja Tampereelta, Mira-Susanna Uitto sanoo.
Lue myös:
Kanavan maisemiin nousi viihtyisä hoivakoti lasitettuine terasseineen