Samuli Ainasvuori jakaa Halissa tällä kertaa vadelmajuustokakkureseptinsä. Kakkukunkun täyteläistä juustokakkua sävyttää vadelma.
– Valitsin tämän reseptin, koska tämä on helppo ja aktiiviselta ajaltaan nopea leivottava. Lisäksi tämä on minun lempijuustokakkuni ja reseptin variointi on helppoa, Samuli kertoo.
Helppo ja täydellinen vadelmajuustokakku
Resepti: Samuli Ainasvuori
Instagram @kakkukunkku
Pohja:
200 g digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
8 kpl liivatelehtiä
500 g vadelmia
6 dl kuohukermaa
1,5–2 dl tomusokeria
400 g tuorejuusto (esim. Philadelphia)
Koristeluun:
marenkeja
marjoja
Valmistusohje:
- Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi joukkoon. Painele seos 22 cm irtopohjavuokaan, joka on voideltu öljyllä ja tomusokeroitu, ja jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.
- Laita pohja jääkaappiin
- Soseuta vadelmat sauvasekoittimella.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa tomusokeri ja tuorejuusto keskenään.
- Kiehauta tilkka vettä ja sekoita sen joukkoon liivatteet. Varmista, että liivatteet sulavat.
- Lisää liivateliemi soseutettujen vadelmien joukkoon.
- Lisää vadelma-liivateseos tuorejuusto-tomusokeri seoksen joukkoon.
- Vaahdota kerma.
- Kääntele kermavaahto vadelmaseoksen joukkoon.
- Tarkista maku.
- Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Irrota irtopohjavuoka juustokakusta ja koristele juustokakku esim. marengeilla, marjoilla, karkeilla.
Lue myös Samulin aiempi resepti: Cookies & creme -kakku
Kuka Samuli?
- Samuli Ainasvuori on 15-vuotias lempääläinen leivontaharrastaja. Hän valmistaa kakkuja tilauksesta ja julkaisee kuvia leipomuksistaan Instagramissa nimellä Kakkukunkku.
- Ainasvuori oli mukana syksyllä esitetyn Koko Suomi leipoo -tv-ohjelman viidennellä kaudella, jossa 12 leipuria otti toisistaan mittaa niin teknistä taitoa kuin luovuutta vaatineissa leivontatehtävissä.
- Samuli Ainasvuori jakaa leivontapalstallaan reseptejä ja leivontaohjeita Halin lukijoille.