Kevät koittaa – ja pysyvä painonpudotus

Poikkeuksellisen pitkään erittäin runsaslumisena ja kylmänä jatkunut talvi osoittaa vihdoin laantumisen merkkejä. Valoa riittää melkeinpä aamukuudesta iltakuuteen, ja kevätaurinko on saanut lämpömittarit päiväsaikaan jo plussan puolelle.

Kesäaikaan siirrytään tulevana sunnuntaina. Katse siirtyy kroppaan.

Pian alkaa nimittäin se iltapäivä- ja naistenlehtien hehkutus elimistön rantakuntoon saattamisesta. Kuurit sikseen,  mutta puolelle suomalaisista pysyvä painonpudotus on paikallaan. Me yltäkylläisyyden lapset olemme tutkimusten mukaan hyvin usein lievästi, kohtalaisesti tai jopa sairaalloinen ylipainoisia. Syynä on ainakin osaksi kehon ylivertainen kyky varastoida itseensä energiaa: jo ylimääräinen banaani päivässä kasvattaa painoa 2–3 kiloa vuodessa.

Hedelmät ovat terveellisiä, mutta jotain muuta ylimääräistä voisi päivittäisestä kalorinsaannista pudottaa pois. Ravitsemusterapeutti osaa neuvoa mitä ja miten.