Bloggaava kuppikakkujen kuningatar

 

Varsinkin amerikkalaisissa kokki- ja kakkuohjelmissa hehkutettu red velvet-cake taipui Jennyn keittiössä kuppikakuiksi.
Varsinkin amerikkalaisissa kokki- ja kakkuohjelmissa hehkutettu red velvet-cake taipui Jennyn keittiössä kuppikakuiksi.

Vesilahtelaisen Jenny Rintalan luona kukkii romuromantiikka. Rintala aloitti sisustusblogin kirjoittamisen pari vuotta sitten ystävänsä kehotuksesta ja blogissaan hän jakaa kotinsa, leipomuksensa ja ajatuksensa tuhansien muiden ihmisten kanssa. 

– Siihen jää koukkuun. Kun alkaa kirjoittamaan, ei loppua meinaa tulla, Rintala kertoo harrastuksestaan.

Rintalan maalaisromanttisen kodin sisustus on maustettu pienillä rouheilla yksityiskohdilla. Leikkaussalin lamppu ja 120 vuotta vanha valtamerilaivan kansipenkki tekevät kodista romuromanttisen. 

Arkea ja arvoja

Ravintolakokin koulutuksen saanut Jenny Rintala rakastaa leipomista ja ruoanlaittoa. Hän kertoo arjen olevan kuitenkin samanlaista kuin muillakin. Joskus syödään monena päivänä makaronia ja jauhelihaa eri muodoissa, mutta toisinaan pidetään kakkukestit ihan tavallisena tiistaina. Makaroniin ja jauhelihaankin saa erilaista otetta, kun kattaa kynttilät pöytään.

Rintala on puhtaan lähiruoan puolestapuhuja.
– Ravintolapäällikkönä työskennellessäni piti tehdä omien eettisten arvojen pohjalta paljon vertailuja mistä ruoan ostaa. Syön mielummin vadelmia Vesilahden metsistä kuin Hollannista, hän linjaa.
Omalla kasvimaalla kasvatetaankin joka vuosi lähiruokaa parhaimmillaan.

 Länsinaapureiden herkut houkuttavat

Leipominen on Jenny Rintalan rakas harrastus.
Leipominen on Jenny Rintalan rakas harrastus.

Rintala jakaa sisustuskuvien ja -vinkkien lisäksi blogissaan myös reseptejä lempiherkkuihinsa.

– Aika usein meillä leivotaan. Blogiin laitan kuitenkin vain ne omat lempparini, mitkä ovat ihan sairaan hyväksi havaittuja. Ei ketään kiinnosta perus-suklaamuffinssi-ohje, hän kertoo.

Testaamisen arvoisia leivontaohjeita Rintala etsii pääosin ruotsalaisista blogeista.

– Niissä panostetaan ruoasta nauttimiseen, ulkonäköön ja kokonaisuuteen enemmän. He näkevät enemmän vaivaa, pohtii Rintala syitä ruotsalaisten paremmuuteen.

Jennyntalo_6
Jenny Rintalan kahvinmakuinen juustokakku löytyy usein niin omasta kuin sukulaisten juhlapöydästä.

Rintalan suosikkibloggaaja Linda Lomelino ei ole ammatiltaan kondiittori ja Rintala tuumaakin, että ihmisten on hyvä nähdä, että voi olla ammatiltaan vaikka laitoshuoltaja ja tehdä silti esimerkiksi upeita kakkuja.

Jennyntalo_2Auttava puhelin

Sukulaisten ja ystävien leipoessa tai järjestäessä juhlia Rintala on usein apuna. Hän kertoo olevansa mielellään puhelimen päässä neuvojana tai tarjoilujen tekijänä. Vaikka uusien reseptien testaaminen on Rintalan suosikkipuuhaa, niin sukulaisten juhlissa niitä ei testata. Silloin hän luottaa hyväksi koettuihin ohjeisiin, kuten kahvinmakuiseen juustokakkuun. Sitä löytyy usein pöydästä, oli juhlan aihe mikä hyvänsä.Jennyntalo_3