Kirkon saneeraus toi seurakunnalle ympäristöpalkinnon

Virpi Alakoski (vasemmalla) luovutti ympäristöpalkintoon kuuluvat kunniakirjan ja laatan Harri Henttiselle. Mukana tilaisuudessa olivat myös (istumassa) rakennustarkastaja Satu Uusi-Erkkilä, aluearkkitehti Leena Lahtinen, ympäristöpäällikkö Tiia Levonmaa ja ympäristö- ja rakennuslautakunnan jäsenet Pekko Pennanen,  Mikko Kivistö (seisomassa)  ja Tiina Jutila sekä  teknisen toimen palvelussihteeri Sari Hietala-Karlsson.
Rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Virpi Alakoski (vasemmalla) luovutti ympäristöpalkintoon kuuluvat kunniakirjan ja laatan kirkkoherra Harri Henttiselle. Mukana tilaisuudessa olivat myös (vas. istumassa) rakennustarkastaja Satu Uusi-Erkkilä, aluearkkitehti Leena Lahtinen, ympäristöpäällikkö Tiia Levonmaa ja ympäristö- ja rakennuslautakunnan jäsenet Pekko Pennanen, Mikko Kivistö (seisomassa) ja Tiina Jutila sekä teknisen toimen palvelussihteeri Sari Hietala-Karlsson.

Vesilahden rakennus- ja ympäristölautakunta on myöntänyt vuoden 2012  ympäristöpalkinnon Vesilahden seurakunnalle. Vuodesta 2004 jaettu palkinto myönnettiin yhdeksännen kerran ja se on kannustin ympäristöä parantavalle työlle kunnassa. Rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Virpi Alakoski ojensi vuoden 2012 ympäristöpalkinnon perjantaina 3. toukokuuta Vesilahden pappilassa kirkkoherra Harri Henttiselle.

– Palkinto päätettiin myöntää Vesilahden seurakunnalle kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja keskeisellä paikalla sijaitsevan Vesilahden kirkon ja sen ympäristön saneerauksesta arvoiseensa asuun, sanoi Alakoski palkintoa ojentaessaan.

– Pieni seurakunta teki valtavan ponnistuksen säilyttääkseen kirkkorakennuksen tuleville polville, hän jatkoi.

Henttinen kertoi kiitoksissaan seurakunnan arvostavan ympäristöpalkintoa ja kiitteli saneerauksen olleen monen tahon onnistuneen yhteistyön tulos. Myös Alakoski painotti yhteistyötä:

– Kukaan ei selviä yksin ja mukana avustamassa oli niin kirkkohallitus kuin Wesilahti-Seurakin kuntalaisten tuella. Mutta niinhän pienetkin yhteisöt pärjäävät, yhdessä tehden.

Seurakunta otti Henttisen mukaan riskin, koska arkkitehdin ehdotus sisälsi sävymuutoksen kirkkoon. Sävyyn on kuitenkin totuttu nopeasti ja hän kertoi erään seurakuntalaisen määritelleen kirkon olevan nyt peuranvärinen. Mikä olisikaan sen sopivampi väri Vesilahden kirkolle.

– Kirkko on nyt komea, ei muuta kun lisää tilaisuksia. Kirkko on silloin kaunis, kun siellä on paljon väkeä, lisäsi Henttinen lopuksi.

 

Rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Virpi Alakoski luovutti ympäristöpalkintoon kuuluvat kunniakirjan ja laatan kirkkoherra Harri Henttiselle.
Rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Virpi Alakoski luovutti ympäristöpalkintoon kuuluvat kunniakirjan ja laatan kirkkoherra Harri Henttiselle.