Turmalaite vai pientä liioittelun makua?

Huvipuiston turvallisuus kuohuttaa. Lauantaina Funparkissa sattuneesta tapauksesta syntyi nopeasti kohu mediassa, vaikkei mistään varsinaista vaaratilanteesta ollut kysymys.

Herra Lohikäärme -minivuoristoradan kierros sujui normaalisti. Juna oli asettumassa poistumislaiturille, kun yhtäkkiä eräälle lapselle tuli kiire pois kyydistä. Hän sai luikerreltua itsensä ulos, mutta ei päässyt omin avuin laiturille, vaan tipahti maahan noin metrin korkeudelta. Huvipuiston johdon mukaan laite oli tuolloin jo pysähtynyt, vaikka turvakaaret olivatkin paikallaan.

Tapausta käsiteltiin miltei jokaisen valtakunnallisen median verkkosivuilla. Herra Lohikäärmettä nimitettiin muun muassa ”turmalaitteeksi” ja ”kohulaitteeksi”. Ilmassa leijaili lievästi sanottuna liioittelun maku.

Tietysti hädän ymmärtää. Turvakaarien alta olisi voitu kiemurrella vauhdissakin. Niin ei kuitenkaan käynyt. Nyt pituusrajaa on nostettu, eikä vastaavaa pitäisi sattua.

Onko oikein leimata minivuoristorata ”turmalaitteeksi” kohu-otsikon toivossa? Samat toimenpiteet Funparkissa olisi tehty varmasti ilman mediaakin.