Leijonat lahjoitti taulu-tv:n ja kodintekniikkaliike toisen

Pirjo Tasanen (vas.) ja Maarit Helervo ottivat vastaan Ilkka Hiltusen ja Petri Mäkisen ojentamat lahjoitustelevisiot. Kuva: Erkki Koivisto
Pirjo Tasanen (vas.) ja Maarit Helervo ottivat vastaan Ilkka Hiltusen ja Petri Mäkisen ojentamat lahjoitustelevisiot. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnan vanhustyönkeskus Himminkodon televisiot ovat vanhoja käyttää ja raskaita siirrellä. Nyt tuli talon eloon hieman helpotusta, kun lempääläläinen lionsklubi Lempäälä/Kanava ja Ideaparkissa toimiva Expert-myymälä yhdessä lahjoittivat Himminkotoon kaksi 32 tuuman taulutelevisiota.

LC Lempäälä/Kanavan presidentti Petri Mäkisen ja Expert-myyjä Ilkka Hiltusen ojentamat lahjoitustelevisiot ottivat vastaan keskiviikkona 23. huhtikuuta Maarit Helervo ja Pirjo Tasanen Himminkodosta.

Aloite lahjoitustelevisioista oli tullut Himminkodosta. Lahjoituksen vastaanottaneiden naisten mukaan asiakashuoneisiin tarvitaan uusia tv-vastaanottimia korvaamaan vanhoja, ja vanhustyönkeskus oli lähestynyt asian tiimoilta paikallista lionsklubia, koska oli saanut leijonilta aikaisemminkin lahjoituksen.

– Vanhat televisiot on vähän hankalia käyttää, kun tarvitaan kahta kaukosäädintä, Tasanen sanoo.

– Toimivathan nämä uudet yhdellä kapulalla, taulutelevisiolaatikkoa käsissään pitelevä Mäkinen tarkistaa.

– Kyllä. Johto vain seinään ja kanavapaikkoja virittämään, niin se on siinä, Hiltunen toteaa.

Maarit Helervo korostaa usean asiakkaan pääsemään nauttimaan televisioista. Niitä ei sijoiteta yksityishuoneisiin, vaan geriatrian ykkösosaston jaksoasiakkaiden käyttöön yhteistiloihin.

Ilkka Hiltunen sanoo Expertin lähteneen lahjoittajaksi Expert ASA Oy:n Lempäälässä asuvan toimitusjohtaja Mika Aron sytyttyä heti klubin esittämään ajatukseen yhteislahjoituksesta.

– Meillä on Ideaparkissa toimivana kodintekniikkaliikkeenä paljon asiakkaita Lempäälästä, ja olemme paikallisena toimijana ikään kuin samassa veneessä. Tällaisilla pienillä teoilla saadaan paljon hyvää aikaan, Hiltunen perustelee lahjoitusta.

Petri Mäkisen mukaan lionsklubi Lempäälä/Kanava on ollut aktiivisesti mukana nuorten huumevalistustyössä yli kaksikymmentä vuotta. Varat televisiolahjoitukseen klubi on kerännyt vapaaehtoisvoimin; klubin jäsenet ovat muun muassa toimineet eri tilaisuuksissa järjestyksenvalvontatehtävissä

– Erilaisin keräyksin ja aktiviteetein olemme tukeneet sotiemme veteraaneja, vanhuksia ja nuoria, Mäkinen listaa.