”Voisin tehdä tätä työkseni”

Hakkarin koulun ja Vesilahden yläasteen 8.-luokkalaisilla oli työelämään tutustumisjakso toukokuun toiseksi viimeiselle viikolla. Suosittu tet-paikka on Ideapark, jonka suurimmassa osassa liikkeistä oli ainakin yksi tet-harjoittelija.

 

Iita Paajanen, Vesilahti.
Iita Paajanen, Vesilahti. Kuva: Veera Simola

Iita Paajanen, Vesilahti:

– Halusin tulla tet-harjoitteluun BR-leluihin, koska pidän lapsista ja tykkään tehdä töitä ihmisten parissa. Pidän myös siitä, että kauppa on pieni ja siellä on helppo liikkua.

– Olen tyytyväinen, että tulin tänne. Tavaroiden järjestely ja lasten auttaminen ovat mukavia hommia, mutta välillä pitää myös siivota.

– Voisin tehdä tätä työkseni, mutta mieluummin työskentelisin vielä enemmän ihmisten parissa, esimerkiksi lääkärinä.

 

 

Aleksandra Mikkola, Hakkari ja Pauliina Niemelä, Vesilahti. Kuva: Veera Simola
Aleksandra Mikkola, Hakkari ja Pauliina Niemelä, Vesilahti. Kuva: Veera Simola

Aleksandra Mikkola, Hakkari ja Pauliina Niemelä, Vesilahti:

– Pidämme vaatteista, joten halusimme tulla tet-harjoitteluun GinaTricotiin. Kaikki vaatteisiin liittyvät tehtävät ovat kivoja, mutta varaston siivoaminen ei ole.

– Olemme tyytyväisiä tet-paikkaamme. On mukavaa, kun ei ole haasteita eikä liikaa vastuuta. Voisimme ihan hyvin tehdä tällaista työtä tulevaisuudessakin.

 

 

 

 

 

Aliisa Järvenpää, Vesilahti ja Julia Vastamaa, Vesilahti. Kuva: Veera Simola
Aliisa Järvenpää, Vesilahti ja Julia Vastamaa, Vesilahti. Kuva: Veera Simola

Aliisa Järvenpää, Vesilahti ja Julia Vastamaa, Vesilahti:

– Halusimme tulla Beef King Steakhouseen, koska olemme kuulleet hyvää palautetta aiemmilta tet-harjoittelijoilta. On ollut todella hauskaa, kun koko ajan on ollut tekemistä eikä ole tarvinnut istua paikallaan toimettomana.

– Asiakaspalvelu ja varsinkin tarjoilu on kaikista kivointa puuhaa. Astioiden kerääminen ja siivoaminen eivät ole yhtä kivoja, mutta pakollisia tehtäviä.

– Emme haluaisi olla ravintolassa töissä, koska työ on samanlaista joka päivä ja siihen kyllästyy helposti.

 

 

 

 

 

 

 

Jenna-Julia Hakovirta, Vesilahti.
Jenna-Julia Hakovirta, Vesilahti.

Jenna-Julia Hakovirta, Vesilahti:

– Lähdin hakemaan tet-paikkaa liian myöhään. Silloin ei ollut melkein mitään paikkoja jäljellä. Olen kuitenkin iloinen, että pääsin Mekkaan, koska pidän kengistä.

– Tämä on rentoa työtä. Tykkään purkaa laatikoita ja hyllyttää kenkiä. En pidä hetkistä, jolloin minulla on vapaus valita, mitä tekisin, koska on vaikeaa valita kaikista tehtävistä yksi.

– Tykkäsin kokeilla, millaista olisi olla töissä kenkäkaupassa. En haluaisi tehdä tätä työkseni, sillä myyntipuuhat eivät ole minun alaani.

 

Veera Simola

tet-harjoittelija