Skeittiparkilta kuului takapyörän räpätys

Tuomas Rajala odottaa omaa lähtövuoroaan taitoradalle. Rata vaati ainakin tasapainoa ja tarkkuutta.
Tuomas Rajala odottaa omaa lähtövuoroaan taitoradalle. Rata vaati ainakin tasapainoa ja tarkkuutta.

Vesilahden nuorisovaltuusto järjesti 14. toukokuuta huisketta skeittiparkin alueelle. Vesilahden nuorisotoimen kanssa yhteistyössä järjestetyt Kevätkekkerit olivat samalla skeittiparkin  kevätkauden avajaiset.

Ohjelma oli tällä kertaa suunnattu pääosin polkupyöräilijöille. Nuorisovaltuuston jäsenet Heta-Mari Himanen ja Sanni Havulinna kertoivat, että tapahtuma sopi hyvin samaan aikaan järjestetylle valtakunnalliselle pyöräilyviikolle. Aurinkoinen päivä houkutteli paikalle monen ikäisiä pyöräilijöitä testaamaan taitorataa, tuunaamaan pyöräänsä ja vain kurvailemaan skeittipakin asfaltilla.

Nuorisovaltuusto sai tapahtumalle projektirahaa Nuorten Akatemian ja Liikenneturvan yhteisestä Päätä itse! –hankkeesta  Projektirahalla kustannettiin taitoradan palkinnot ja tuunauspajan tarvikkeet kuten räpättimet ja heijastimet. Lisäksi nuorisovaltuusto hankki nopeustutkan, joka oli tapahtumassa kovassa käytössä.

Päivän hyväntuulisimmasta toimintapisteestä vastasi Sportia Matti, joka oli tuonut paikalle testattavaksi sähköpyörän.

– Kaikki pyörää testanneet tulivat kierrokseltaan suu leveässä hymyssä, kertoo liikunta- ja nuorisosihteeri Sari Juuti.

Poliisi oli myös paikalla maijoineen ja lähetti nuorisolle, ja miksei kaikille muillekin, terveisiä pyöräilykypärän käytöstä.

– Ollaan ihmetelty, että miksi niitä koulukirjoja pitää kypärällä suojata. Valitettavan usein kypärä näkyy roikkumassa repusta tai pyörän sarvesta.

Seuraavaksi tapahtumaksi nuorisovaltuusto kaavailee tulevalle kesälle Koskenkylän frisbeegolf-radan avajaisia.

Kesäkuussa liikunta- ja nuoristotoimi järjestää Vesilahden kyliä kiertävän On the road -kiertueen.  Tapahtumissa voi kertoa ideoitaan ja ajatuksiaan liikunta- ja nuorisotoimen kehittämiseksi. Lisäksi hakusessa on ainakin kylän tarkin tikanheittäjä.

 

Voittajien on helppo hymyillä.  Taitoradan parhaat palkittiin asiaankuuluviin menoin. Kuvassa vas.Samuel Suoniemi, Samu Mäntyharju, Elija Turunen, Veeti Turunen, Saana Siik.
Voittajien on helppo hymyillä. Taitoradan parhaat palkittiin asiaankuuluviin menoin. Kuvassa vas.Samuel Suoniemi, Samu Mäntyharju, Elija Turunen, Veeti Turunen, Saana Siik.

Polkupyörän taitoajoradan tulokset:

7-12 vuotiaat
1. Samuel Suoniemi,
2. Elja Turunen,
3. Veeti Turunen
Alle 7 v.
1. Samu Mäntyharju,
2. Saana Siik