Lempestin uusi aikakausi

Kotisiivousvastaava Johanna Kilpinen sekoittaa otsonia veteen. Kuva: Silja Kiehelä
Kotisiivousvastaava Johanna Kilpinen sekoittaa otsonia veteen. Kuva: Silja Kiehelä

Osuuskunta Lempesti on astunut uuteen aikakauteen. Paitsi että se on muuttanut OP-Centeriin Tampereentielle, se on myös lanseeraamassa modernia, ympäristöystävällistä siivousmenetelmää, jossa pesuaineita ei enää tarvita.

– Vanhat toimitilamme eivät enää vastanneet tarpeisiimme. Entisessä paikassa olimme myös hiukan piilossa, sanoo osuuskunnan toimitusjohtaja Sirpa Kauppila.

– Vanhan kiinalaisen ravintolan tilat houkuttelivat, sillä täällä oli valmiina teollinen keittiö, johon remontoimme nykyaikaiset, tehokkaat tilat välinehuoltoon ja -varastointiin.

Lempestin uudet toimitilat ovat modernit, läpinäkyvät ja kodikkaat. Työntekijöiden taukotilat sijaitsevat huoneiston keskellä, kodin sydämenä. Ikkunalla lojuu vanha, virkattu kissa.

– Osuuskunnassa on tällä hetkellä 39 työntekijää, jotka tekevät siivous-, hoiva- ja remonttipalveluita yksityisille ja yritykselle. Nyt meillä on myös kauniit ja toimivat tilat toimistokäyttöön sekä asianmukaiset sosiaalitilat henkilöstölle, sanoo ylpeä ja innostunut Kauppila.

H2O+O3 = otsonivesi

Lempestiläiset Taina Viitanen (oik.), Anna Mattila ja Johanna Kilpinen. Kuva: Silja Kiehelä
Lempestiläiset Taina Viitanen (oik.), Anna Mattila ja Johanna Kilpinen. Kuva: Silja Kiehelä

Jos remontti ja muutto vaativat rohkeutta, niin vaatii myös aivan uudenlaisen

Osuuskunta Lempestin toimitusjohtaja Sirpa Kauppila iloitsee uusista tiloista ja uudesta menetelmästä. Kuva: Silja Kiehelä
Osuuskunta Lempestin toimitusjohtaja Sirpa Kauppila iloitsee uusista tiloista ja uudesta menetelmästä. Kuva: Silja Kiehelä

siivousmenetelmän lanseeraus. Otsonivesi tuotetaan koneella, joka sekoittaa tavallisen vesijohtoveden sekaan huoneilmasta sähkön avulla valmistettua otsonia. Otsonivesi ei sisällä kemikaaleja, ei tuota haitallisia höyryjä eikä jätä ainejäämiä.

– Itse olen aina ollut vanhanaikainen siivouksissani ja ajatellut, että mitä enemmän vaahtoa ja pesuaineen hajua, sitä puhtaampaa. Olen myös skeptikko ja leimaan helposti asioita huuhaaksi. Tuntuuhan se uskomattomalta, että vesijohtovesi ilman pesuaineita riittäisi. Otsonivesipuhdistuksen tuloksen voi kuitenkin helposti todentaa mittareilla. Se on tehokkaampaa kuin kloori, kertoo Kauppila.

Kauppila haluaisi lähteä yhdessä asiakkaiden kanssa suunnittelemaan yhteistyötä ja otsonivesipuhdistuksen käyttömahdollisuuksia.

– Otsonivettä käytetään nykyään mm. Tampere-talon siivouksessa. Se sopii päiväkoteihin, urheiluhalleihin, kauppoihin ja toimistoihin sekä tietysti myös yksityiskoteihin. Otsonivesi sopii kaikille pinnoille ja aivan erinomaisesti myös ikkunanpesuun. Hajuste- ja kemikaaliyliherkkyydet ovat lisääntyneet paljon. Otsonivedestä jää ainoastaan puhtauden tuoksu.

 

Silja Kiehelä