Luksuslounas irrottaa arjesta

Vaihmalan salaattiosasto on huisi. Valikoimaa löytyy aina sillistä fetaan.
Vaihmalan salaattiosasto on huisi. Valikoimaa löytyy aina sillistä fetaan.

Mikä paikka?

Vaihmalan Hovi

Faktat

Osoite: Vaihmalantie 144
Lounaan hinta: 9,50 euroa.
Lounasta on tarjolla joka arkipäivä.
Sunnuntailounas klo 12-15, hinta 19,50 euroa.

Yleisvaikutelma

Jo Vaihmalan Hovin idyllinen pihapiiri saa Pystykorvan hännän vispaamaan villisti. Pihassa laiduntavat lampaat herättelevät vanhan paimenkoiran vaistoja,

Vaihmalan hovin norkuvan lounaspöydän äärellä iskee helposti ahneus.
Vaihmalan hovin norkuvan lounaspöydän äärellä iskee helposti ahneus.

mutta mahalaukun murina säästää määkijät paimennukselta.

Viehättävä vaikutelma jatkuu sisään tassuttaessa: maalaishenkinen sisustus, elegantti henkilökunta ja kaiuttimista soljuva lempeä jazz rauhoittavat keskellä kiireistä työpäivää. Ripaus luksusta irrottaa ajatukset sopivasti arkisesta puurtamisesta.

Väkeä Vaihmalan lounaalla käy maltillisesti. Tyypillisin murkinoija on poliisi, pelastaja tai ensihoitaja.

Koira-arvostelijamme päättää lounastaa bistron puolella. Ykkösvaihtoehto olisi terassi, josta on komeat näkymät golf-kentälle, mutta Suomen kesä on mikä on – jopa koiralle. Jos bistro käy ahtaaksi, voi istahtaa myös juhlasalin puolelle.

Lounastarjoilu on niin runsas, että lautaselle tulee huomaamattaan kasattua melkoinen röykkiö syötävää. Alkupalaksi tarjoillaan keitto. Pääruoan lisukkeena on  montaa sortttia salaattia ja vaihtuva leipä. Lisäksi lounas pitää sisällään jälkiruoan ja kahvin tai teen.

Sapuska

Testipäivänä karkeakarvaiselle kriitikollemme tarjotaan alkuruokana aurajuusto-kukkakaalikeittoa, pääruokana itämaista lihapataa ja jälkiruokana marjapiirakkaa.

Päivän yllättäjä: aurajuusto-kukkakaalikeitto maistui taivaalliselta.
Päivän yllättäjä: aurajuusto-kukkakaalikeitto maistui taivaalliselta.

Alkukeitto vie heti kättelyssä hurtan sydämen, vaikkei hovimaistelijamme aurajuuston ylin ystävä olekaan. Juusto tuo kukkaalin rinnalle sopivasti pehmeyttä ja vienon juuston vivahteen, muttei dominoi kokonaisuutta.

– Lähes täydellistä, karvaturri kommentoi itsekin hieman makuelämyksestään hämmentyneenä.

Äänekkäimmät ilonhaukahdukset kuitenkin kuullaan, kun Pystykorva käy kiinni salaattikulhojen antimiin. Vaikka hurtta tunnetaan mehukkaan pihvin ystävänä, on sillä heikko kohta myös maukkaisiin salaatteihin. Maisteltavana on ainakin vihersalaattia, kurkkua, tomaattia, coleslaw’ta, fetaa, raejuustoa ja kahta eri silliä. Nyt on määrä ja laatu kohdillaan.

Pääruokana tarjoiltava itämainen lihapata saa kehut potkaisevista mausteista. Silti erityisen itämaiseksi ruoan makumaailmaa ei voi kutsua, lähinnä vain mausteisiksi. Kenties  ripaus korianteria olisi tehnyt tehtävänsä? Lisukeriisi oli juuri sitä miksi se oli tarkoitettu – lisuketta ilman erityisiä säväreitä.

Marjapiirakka maistui kermavaahdon kera mainiolta. Jälkiruoka ei yllätä, muttei liioin petäkään. Kaikki on tasapainossa: piirakka ei ole liian makea, kuiva eikä tuhti. Laaja teevalikoima miellyttää Pystykorvaa, eikä kahvikaan hullumpaa ole.

Yhteenveto

Loistava keitto, maistuva pääruoka ja herkullinen jälkiruoka. Voiko koira enempää lounaaltaan toivoa?

Vaihmalan salaattiosasto on huisi. Valikoimaa löytyy aina sillistä fetaan.
Vaihmalan salaattiosasto on huisi. Valikoimaa löytyy aina sillistä fetaan.

Arvosana

pystykorvapystykorvapystykorvapystykorva½

Pystykorva vinkkaa

Vaihmalan rantasaunaa on monelta suunnalta kehuttu. Jos pulahdus vilpoiseen Hiidenvuolteen veteen arveluttaa, voi turkkinsa kastaa myös lämmitetyssä porealtaassa.

Vaihmalan hovin vastaremontoitu pihapiiri on tyylikäs.
Vaihmalan hovin vastaremontoitu pihapiiri on tyylikäs.