Repe ja Romu kiertävät Vesilahdella

Kodin vaarallisia jätteitä, metalliromuja ja sähkölaitteita keräävä kuormurikaksikko Repe&Romu kiertää Vesilahdella 7.-13. elokuuta. 

Repen kyytiin voi tuoda vaaralliset jätteet, kuten lääkkeet, paristot ja akut, energiansäästölamput ja loisteputket,maalit, liuottimet, lakat ja jäteöljyt. Romu taas ottaa kyytiinsä metallit ja sähkölaitteet, esimerkiksi erilaiset koneet ja koneenosat, ruohonleikkurit, polkupyörät ja metallikalusteet sekä kattilat, pannut ja huuhdellut säilyketölkit. Metalliromusta täytyy poistaa vaaralliset jätteet, kuten öljyt.

– Jätteitä ei saa viedä etukäteen pysäkille, vaan ne pitää tuoda suoraan autoille, muistuttaa Pirkanmaan Jätehuollon jätehuoltoneuvoja Satu Kuutti.

– Viime vuonna saimme Vesilahdelta talteen 6282 kiloa kodin vaarallisia jätteitä. Tuttuun tapaan eniten kertyi akkuja, öljyjä ja maaleja. Kaksikkoa kävi morjestamassa 315 vesilahtelaista, sanoo Kuutti.

Repen & Romun palvelut ovat asukkaille maksuttomia. Yrityksiä autot palvelevat tilauksesta maksua vastaan. Kodin vaarallisia jätteitä, metalliromuja ja sähkölaitteita vastaanotetaan maksutta myös jäteasemilla ja jätteenkäsittelykeskuksissa, jotka palvelevat ympäri vuoden. Lääkejätteet tulee viedä apteekkiin.