Hyvää oloa, kaikenkattavasti

Fysioterapiaa, jalkahoitoa, kosmetologin palveluja, ripsien pidennyksiä, hyvinvointivalmennusta, hierontaa – ja paljon muuta.

Sirvalahdentiellä ovensa avaa varsinainen hyvinvoinnin keskittymä 8. elokuuta alkaen.

Saman katon alla toimii neljä innokasta yrittäjää, joiden pakeilta saa avaimet kokonaisvaltaiseen hyvään oloon.

– Haluamme tuoda uudenlaista vipinää Lempäälän keskustaan. Tänne kaivataan lisää palveluja etenkin työssä käyville, sanoo yksi yrittäjistä, fysioterapeutti Riikka Törnqvist.

Yrittäjät ovat työyhteisöstä innoissaan, sillä heidän palvelunsa tukevat toinen toisiaan.

Otetaan esimerkiksi jalkavaivainen juoksuharrastaja. Ensin fysioterapeutti Törnqvist paikantaa ongelman, sitten hyvinvointivalmentaja Niina Suorsa miettii sopivan treeni- ja ruokaohjelman ja lopulta hieroja Aki Huttunen hieroo kipeytyneet lihakset vetreiksi ja jalkahoitaja Eila Lehtola keventää kovettumat ja tasoittaa kynnet kuntoon.

Hieroja Aki Huttunen demonstroi, miten foam rollerilla saa pohjejumit auki.  Riikka Törnqvist ja Niina Suorsa seuraavat. Kolmikon lisäksi samassa osoitteessa yritystään pyörittää kosmetologi-jalkahoitaja Eila Lehtola.
Hieroja Aki Huttunen demonstroi, miten foam rollerilla saa pohjejumit auki. Riikka Törnqvist ja Niina Suorsa seuraavat. Kolmikon lisäksi samassa osoitteessa yritystään pyörittää kosmetologi-jalkahoitaja Eila Lehtola.

Naapurit päätyivät saman oven taakse

Yrittäjät päätyivät samaan osoitteeseen muutaman mutkan kautta.

Riikka Törnqvist ja kosmetologi-jalkahoitaja Eila Lehtola asuvat toistensa naapurissa ja olivat jo parin vuoden ajan etsineet yhteisiä työtiloja.

Mahdollisuus avautui viimein tänä kesänä, kun terveyskeskuksen laboratorio muutti Sirvalahdentieltä Himminpolulle.

Törnqvistin yritys Fysioterapia Askeleet toimi aiemmin Tampereentiellä, samassa rakennuksessa kuin Nordea ja Lempäälän kirjakauppa.

Eila Lehtola taas on tehnyt kauneus- ja jalkahoitoja kunnassa jo 18 vuoden ajan.

Nuoret yrittäjät tuovat uusia tuulia

Törnqvist ja Lehtola saivat mukaansa kaksi nuorta yrittäjää, jotka sopivat Sirvalahden kokonaisuuten mainiosti.

Hyvinvointivalmentaja Niina Suorsan Törnqvist oli tavannut ravintovalmennuskurssilla. Valmennuksen ohella Suorsa tekee ripsien pidennyksiä.

Hieroja Aki Huttunen taas sai kuulla Ideapark-juoksun yhteydessä, että Törnqvist etsii uusiin tiloihin hierojayrittäjää. Huttunen ilmoittautui ehdokkaaksi, ja nyt hän aloittaa ensimmäisen oman yrityksen pyörittämisen. Tällä hetkellä Huttunen toimii Polte-salilla liikunnanohjaajana.

Huttunen antaa Lempäälässä niin urheiluhierontaa kuin klassista hierontaakin.

Hyvään kuntoon ilman salijäsenyyttäkin

Niina Suorsa tarjoaa hyvinvointivalmennusta, joka pitää sisällään liikunnan ohella myös ravinto- ja elämäntaidon valmennusta.

Hyvinvointivalmentaja kuvaa Suorsaa paremmin kuin esimerkiksi personal trainer. Hän painottaa, että ihminen voi paremmin, kun kokonaisuus toimii. Ravintovalmentajana hän ei ole äärimmäinen tiukkapipo.

– Terveellisen syömisen ei tarvitse olla tylsää eikä kaikesta tarvitse luopua, vaan parhaimmillaan se on rentoa suhtautumista ruokaan nautinnolla, sanoo Suorsa.

Suorsan mukaan elämäntaidonvalmennus laajentaa omaa näkemystä ja auttaa löytämään keinoja, kuinka hyödyntää omia vahvuuksia ja voimavaroja paremmin.

Liikunnan suhteen hän pitää olennaisena asiana sitä, että liikkeet ovat yksinkertaisia ja tehokkaita.

Suorsa laatii treeniohjelmia, jotka eivät vaadi salijäsenyyttä ja jotka voi suorittaa vaikkapa kotona ilman sen kummempia laitteita.

Halutessaan asiakas voi lisätä tehokkuutta treeniinsä Smovey-renkailla, joita Sirvalahdessa käytetään aivan ensimmäisten joukossa Suomessa.

 

esimerkkitreeni ilman laitteita

Niina Suorsan treeni soveltuu erityisesti niska- ja hartiaseudun sekä selän jumi- ja kiputiloista kärsiville. Kutakin liikettä 15-20 toistoa per puoli.

Kävelylenkin aikana tai sen jälkeen seuraavat liikkeet:

• Keskivartalotaivutus sivulle seisten: Kädet rinnalla ristikkäin, vartalon taivutus sivulle vuoroin molemmille puolille lantion pysyessä tiukasti paikallaan

• Askelkyykky: Heilutetaan käsiä vuorotahtiin reilusti eteen ja taakse kuin kävellessä. Otetaan vuorotahtiin askel taakse niin, että polvi koskettaa maata ja etummaiseen polveen noin 90 asteen kulma.

• Käsien heilautus sivulle:
Seistään yhdellä jalalla ja kädet edessä alhaalla ristissä. Viedään kädet sivulle hartiatasolle ja takaisin.

• Käden ja jalan nosto: konttausasennosta suoristetaan vastakkainen käsi ja jalka.

• Vartalon kierto sivulle seisten: Kädet rinnalle ristikkäin, kierretään vartaloa vuoroin molemmille puolille lantion pysyessä paikallaan.

• Lopuksi foam roller -rullaus koko keholle.

• Kaikissa liikkeissä on tärkeää ryhdikäs asento ja keskivartalotuki.