Kaikki viedään

Anna-Liisa Mikkolan pihapiiristä vietiin kookas pakurikääpä. Hän epäilee, että se on irrotettu koivusta veitsellä. Kuva: Anna-Liisa Mikkola
Anna-Liisa Mikkolan pihapiiristä vietiin kookas pakurikääpä. Hän epäilee, että se on irrotettu koivusta veitsellä.
Kuva: Anna-Liisa Mikkola

Enää ei riitä, että varastetaan polkupyöriä, autoja ja muuta tavaraa. Laasonportin alueella asuvalta Anna-Liisa Mikkolalta varastettiin hänen omasta pihastaan superfoodia.

Pihakoivussa kasvanut pakurikääpä ei aivan sattumalta tarttunut ohikulkevan pitkäkyntisen matkaan, vaan suurikokoisen pakurikäävän irroittelu on vaatinut aikaa ja vaivaa. Elokuun loppupuolella tapahtunut varkaus suututtaa ja pelottaa Mikkolaa, jolla oli myös omia suunnitelmia pakurikääpänsä varalle.

Pakurikäävän kerrotaan helpottavan vatsavaivoja ja sitä on käytetty pitkään esimerkiksi kiinalaisessa lääketieteessä ja venäläisessä kansanparannuksessa. Koivun kyljessä kasvavan lahottajasienen kilohinta on noin 90 euroa. Pakurikäävän kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.