Pitää olla turvan mitan verran edellä

Lempääläläinen Johanna Laaksonen tietää, että tiukoista ajoista huolimatta pienikin yritys menestyy, jos pystyy pitämään tarjontansa modernina, monipuolisena ja palvelunsa laadukkaana. Laaksosella on Tampereella ratsastustarvikkeiden erikoisliike Tampereen Ratsutarvike, ja toissa viikolla hän avasi Lempäälän Ideaparkiin toisen myymälän.

Kilpailua on, mutta niin on markkinaakin. Johanna Laaksonen avasi ratsastustarvikkeiden erikoisliikkeen Ideaparkiin.
Kilpailua on, mutta niin on markkinaakin. Johanna Laaksonen avasi ratsastustarvikkeiden erikoisliikkeen Ideaparkiin.

Johanna Laaksonen perustaa toiminnan asiantuntemuksensa varaan. Hän on kasvattanut omia kilpahevosia sekä kisannut vuosia kansallisissa ja kansainvälisissä kisoissa. Laaksonen omistaa vuonna 2007 perustetun Pelto-Einolan ratsutilan Mäyhäjärven rannalla.

– Minulla on ammattiosaamista koulu- ja esteratsastuksesta ja paljon yhteistyötahoja, joille myydä varusteita.

Alalla on paljon kilpailua, mutta Laaksosen mukaan niin on markkinaakin. Yksin Pirkanmaalla on paljon hevostiloja.

– Uskon, että olen taustatyöni tehnyt; on kierretty isojakin kisoja ja hoidettu hevosia. Haluan myös säilyttää tuntuman käytännön työhön, valmennan edelleen kahtena iltana viikossa Pelto-Einolassa. Tallitoiminnan olen tosin vuokrannut pois, ja tällä hetkellä tallia vuokraa omaan toimintaansa Johanna Önder Equicenter-yrityksellään.

 

Vahvuutena varasto

Johanna Laaksonen osti kolmisen vuotta sitten Ratsutarvikkeen Tampereelta ja laajentaminen Ideaparkiin oli suunnitelmissa alusta pitäen.

– Olen Lempäälästä ja asioin aina Ideaparkissa, joten pidän sitä luonnollisena paikkana liikkeelle.

Mutta riittääkö molempiin liikkeisiin asiakkaita? Ratsastusalan yrittäjä uskoo niin. Ideapark on vilkkaampi liikepaikka, mutta Tampereen liikkeessä on isompi valikoima.

– Tampereen liikkeessä on tällä hetkellä laajempi tuotevalikoima perustavarasta  erikoistuotteisiin. Esimerkiksi erikoistakit ovat kalliita merkkivaatteita, joita käyttävät muutkin kuin ratsastajat. Uskon kattavan valikoiman olevan yritykseni vahvuus.

Suosituimpia myyntiartikkeleita ovat kypärät ja perustarvikkeet, mutta elanto ei ole vain varustemyynnin varassa, vaan tukijalkana on myös satuloiden myynti. Myös ratsutarvike.fi-nettikauppa täydentää liiketoimintaa.

– Pystyn vastaamaan hyvin asiakkaan tarpeisiin, siis hoitamaan kaiken rehusta varusteisiin ja satulaan.