Pitsireunaisia namupaloja, slurps!

Sääksjärven Lounaskahvilan salaattipöytä lienee Lempäälän toiseksi kattavin - heti Vaihmalan Hovin jälkeen.
Sääksjärven Lounaskahvilan salaattipöytä lienee Lempäälän toiseksi kattavin – heti Vaihmalan Hovin jälkeen.

Mikä paikka?

Sääksjärven Lounaskahvila

Faktat

Osoite: Pitkäahteentie 1
Hinnat: kotiruokalounas 8,50 euroa, keittolounas 6 euroa

Yleisvaikutelma

Lounas-kahvilaa onkin Sääksjärvellä odotettu. Toki Liisan Leipomosta saa nykyisin keittolounasta ja kylän kebab-pizzeria palvelee tuhdimman ruoan ystäviä, mutta on kotiruokaravintola kylälle ehdottamasti tervetullut uudistus. Eikä siitä kauan ole, kun Ravintola Isabellakin meni lopettamaan.

Uusi sapuskapaikka on avattu kioskin entisiin tiloihin. Konsepti on tuttu ja turvallinen: suomalaista ruokaa suomalaiseen makuun. On keittoa, kotiruokaa, kasvisvaihtoehtoa, leipää ja salaattia. Päälle vielä jälkkäri ja kahvit. Ei turhaa kikkailua, vaan rehellistä meininkiä.

Kioskimiljöö ei tosin Pystykorvan sofistikoitunutta sisustussilmää hivele. Lounas-kahvilassa on siistiä ja mukavan tilavaa, muttei kovin viihtyisää. Pelkästään muutama matto lattialla olisi tuonut kotoisuutta tunnelmaan.

Viihtyisyyden puutteen korvaa iloinen palvelu. Harmaan joulukuinen aamupäivä muuttuu piirun verran valoisammaksi miellyttävän henkilökunnan ansiosta.

Television kajareissa soi Harju & Pöntisen perinneiskelmä. Lounastamassa on lähinnä rakennusmiehiä, maalarinaisia ja eläkeläisiä. Koirakriitikkomme testikerralla safkaamassa piipahti kymmenisen nälkäistä suuta.

Kyläläisten puheista päätellen uusi tulokas on otettu hyvin vastaan. Pystykorvan tietojen mukaan Ravintolan omistaja pyörittää samassa rakennuksessa olevaa Sääksjärven Pizza-kebabia.

Sapuska

Pystykorvan testiin päätyy jauhelihapihvi sienikastikkeella. Keittovaihtoehtona olisi ollut hernerokka, kasvissyöjille taas kevätkääryleitä.

Ensimmäisenä karvakuonon yllättää tuhti valikoima. Kotiruokalounas kattaa kaiken mahdollisen. Siitäkös hauva innostuu, sillä kylmä talvi on tulossa ja vatsan seudulle on hyvä kerryttää lämmittävää vararengasta.

Pihvien ja sienikastikkeen kaveriksi kriitikko lappaa lautaselleen kevätkääryleitä, paistettuja perunoita ja monenmoista salaattia. Pääruoan päälle Pystykorva heittää kahvit huiviin ja ahmaisee kitaansa letut mansikkahillolla.

Jälkiruoka onkin poikkeuksellisen maukasta. Räiskäleet ovat voissa paistettuja, pitsireunaisia namupaloja, joiden todellinen luonne paljastuu vasta makean mansikkahillon kanssa. Slurps!

Myös salaattipöydän antimet maistuvat kriitikolle keskivertoa paremmin. Pääruoka on monipuolinen, mutta maku jää perusharmaalle keskitasolle. Pihvit olisivat kaivanneet mausteita ja suolaa. Sienikastike maistui bearnaise-kastikkeelta, johon on lisätty sieniä.

Arvosana

pystykorva

pystykorvapystykorva½

Pystykorva vinkkaa!

Lounas-kahvila aukeaa jo kahdeksalta aamulla, joten siellä voi pistäytyä nappaamassa aamupalankin.

Sääksjärvi3