Aino ja pakkasen poika

Isän käsissä. Lempäälän tämän vuoden ensimmäinen vauva syntyi Annika ja Pyry Helinille. Kuva: Katariina Rannaste
Isän käsissä. Lempäälän tämän vuoden ensimmäinen vauva syntyi Annika ja Pyry Helinille. Kuva: Katariina Rannaste

Poikavauva raottelee silmiään, mutta maailma on vielä outo ja ihmeellinen pienokaiselle, eikä hereillä oloa kestä kauaa. Poika jatkaa isänsä käsivarsilla uniaan.

Vuoden ensimmäinen lempääläläinen on Annika ja Pyry Helinin perheen toinen lapsi, ja pikkuveli 2,5-vuotiaalle Ainolle. Poika tuli maailmaan perjantain ja lauantain välisenä yönä 3. tammikuuta kello 00.50.

Painoa pojalla oli syntyessään 3 985 grammaa ja pituutta 53 senttimetriä.

Ensimmäisinä viikkoina kotona vanhemmat ovat tutustuneet uuteen perheenjäseneen ja totutelleet hänen rytmiinsä.

– Poika syö vähän väliä, ja pienellä kitinällä ilmoittaa, kun on nälkä. Muuten hän on ollut tyytyväinen vauva, äiti kertoo.

– Hän herää vain kerran yössä syömään ja on ihmeen hyväuninen. Aino ei muistaaksemme nukkunut aivan yhtä sikeästi, isä toteaa.

Isosiskokin on ottanut tulokkaan ilolla vastaan. Vaikka yhteiseloa sisarusten kesken ei ole vielä kestänyt kauaa, alku on vanhempien mukaan lähtenyt mallikkaasti liikkeelle.

– Vauva tuli mahasta, Aino tietää kertoa äidille Annika Helinille. Pikkuveli syntyi 3. tammikuuta.
– Vauva tuli mahasta, Aino tietää kertoa äidille Annika Helinille. Pikkuveli syntyi 3. tammikuuta. Kuva: Katariina Rannaste

– Puhuimme asiasta ja luimme aiheeseen liittyviä kirjoja odotusaikana, jotta veljen syntymä tulisi Ainolle mahdollisimman pehmeänä laskuna, Annika kertoo.

– Luimme eritoten Kristiina Louhen kirjaa Aino ja pakkasen poika. Se oli meistä osuva, kun Ainon pikkuveli tulisi olemaan talvivauva.

Onkohan pojan nimikin sitten talvinen, niin kuin isällään? Toistaiseksi pikkumiehestä on puhuttu vain vauvana. Vanhemmilla on jo muutama vaihtoehto mielessä pojan nimeksi, mutta he haluavat pitää ne vielä salaisuutena maaliskuun alussa järjestettäviin ristiäisiin asti.

– Läheisetkään eivät tiedä, mikä pojan nimi tulee olemaan. Meillä on pari nimeä, joiden välillä vielä pallottelemme, mutta meillä on maaliskuuhun aikaa miettiä sitä sopivaa, Pyry toteaa.

Vuoden ensimmäisiä vauvoja on Lempäälässä perinteisesti muistettu pienin lahjoin kunnan ja MLL:n toimesta. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult ja MLL:n Lempäälän yhdistyksen puheenjohtaja Risto Tuominen kävivät keskiviikkona 21. tammikuuta toivottamassa uuden kuntalaisen tervetulleeksi.

– Kunnan väkiluku kasvaa yhä hyvää vauhtia. Lempäälässä palvelut lapsiperheille ovat hyvät ja monenmoista toimintaa löytyy jo vauvaikäisestä ja vähän isommasta lapsesta ylöspäin, kaksikko kehaisi.