Sääksjärven koululaiset saivat tukea alikulkutunnelin kunnostukseen

Tunneli saa valoa ja väriä omatoimirahalla

Muun muassa Samuel Antila, Veera Lahtinen, Lotta Salminen, Inka Oikarinen ovat kuvataiteen tunneilla laatineet tunnelisuunnitelmia tunnelin ilmeen kohentamiseksi Kuva: Maria Okkonen

Muun muassa Samuel Antila, Veera Lahtinen, Lotta Salminen, Inka Oikarinen ovat kuvataiteen tunneilla laatineet tunnelisuunnitelmia tunnelin ilmeen kohentamiseksi. Kuva: Maria Okkonen

Pimeä, tylsä, vähän pelottava ja vaarallinenkin. Muun muassa näin Sääksjärven koulun oppilaat ajattelevat koulun lähellä sijaitsevasta alikulkutunnelista.

Asiaan on tulossa pian muutos, kun Sääksjärven koulun 7.-9.-luokkalaiset ovat saaneet Lempäälän kunnan vuosittain myöntämää omatoimirahaa koulun vieressä olevan ja moottoritien alittavan Välimäentien alikulkutunnelin kunnostukseen.

Omatoimirahaa haki Höytämön omakotiyhdistys, joka toimii hankkeessa myös avustavana osapuolena.

Hankkeen myötä tunnelin seinät maalataan yhteistyössä koululaisten ja Höytämön omakotiyhdistyksen kanssa. Lisäksi pimeään tunneliin saadaan valaistus.

Sääksjärven 7.-9.-luokkalaiset ovat kuvataiteen tunneilla laatineet tunnelisuunnitelmia tunnelin ilmeen kohentamiseksi koulun kuvataiteen opettajan Hanna Szántin johdolla. Oppilaat saivat valita tunnelinkunnostussuunnitelmiinsa aiheet itse.

Oppilaat toivovat, että tunnelista tulee mahdollisimman värikäs ja valoisa.

Veera Lahtisen suunnittelema tunnelityö. Kuva: Maria okkonen

Veera Lahtisen suunnittelema tunnelityö. Kuva: Maria Okkonen

Kaikki Sääksjärven koulun kuvataiteen opetusryhmät saavat osallistua tunnelin maalaamiseen.

Rahaa voi vielä hakea

Omatoimirahaa voi edelleen hakea tälle vuodelle. Jakamatonta omatoimirahaa on vielä noin 10 000 euroa jäljellä.

Omatoimiraha on tarkoitettu yleishyödyllisiin hankkeisiin ja sen tarkoitus on lisätä kuntalaisten yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta oman lähiympäristön kehittämisessä.

Omatoimirahan toinen haku on avoinna 2.-24. huhtikuuta välisenä aikana. Lisätietoa omatoimirahasta sekä hakuohjeet löytyy Lempäälän kunnan kotisivuilta.

 

Virpi Karjalainen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?