Kestovaippojen vaihdon maailmanennätysyritys – Pirkanmaalla sata osallistujaa

Kestovaippayhdistyksen Hämeen paikallisyhdistys ry:n tavoitteena on saada uusi maailmanennätys kestovaippojen vaihdossa. Ennätystä tavoitellaan lauantaina 18. huhtikuuta Lempäälän Ideaparkissa ja siellä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus PiiPoossa. Tällä hetkellä Ideaparkin tapahtumaan on ilmoittautunut 50 vaipattaja-lapsi -vaipanvaihtoparia.

– Kestovaippailu ilmiönä on selkeästi nosteessa, mistä tämä osallistumisaktiivisuus on vain yksi osoitus. Tämä järjestäjien parissa termin ”vaippajytky” ansainnut iloinen yllätys on todella tervetullutta nostetta meille, ja hieno osoitus siitä, että kestovaippailu on taloudellisuuden ja ekologisuuden lisäksi myös erittäin yhteisöllistä toimintaa, sanoo Kestovaippayhdistyksen Hämeen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Essi Palokangas.

Lempäälän Ideaparkissa, Kulttuurikeskus PiiPoossa järjestettävä tapahtuma on avoin kaikille vaippaikäisten lasten vanhemmille, olipa aiempaa kokemusta kestovaippailusta tai ei. Mikäli kestovaippaa ei ole omasta takaa, paikalla olevasta Tampereen kestovaippalainaamon vaippakokoelmasta löytyy ennätysyritykseen osallistumista varten sopiva vaippa. Hyväksyttyyn ennätysyritykseen osallistuvan vaipanvaihtajan tulee olla yli 18-vuotias ja vaipatettavan alle 99-senttinen.