Kevätaurinko houkuttelee ulos liikkumaan

Vaikka ilma ei olekaan kuluneena keväänä kovin usein auringonpaisteella hellinyt, on ulkoilukelit käytetty usein tehokkaasti hyväksi. Selviä kesän merkkejä ovat lisääntyneet lenkkeilijät ja ulkoilijat kylän raitilla. Liikuntapalveluyrittäjänä vuoden alussa aloittanut Virpi Lehti on huomannut saman asian.

– Kesähuuma on vallannut ihmiset! Joka viikko on enemmän ja enemmän väkeä mukana liikkumassa, Lehti kertoo huomiostaan Kuljun koulun kentällä, jossa on vetämässä kahvakuulatreeniä noin 15 innokkaalle.

Erinäisten liikkeiden värittämä tunnin treeni laittoi puuskuttamaan. Kuva: Antti Raunio
Erinäisten liikkeiden värittämä tunnin treeni laittoi puuskuttamaan. Kuva: Antti Raunio

Liikunta- ja Hyvinvointipalvelut Virpi Lehti on tammikuusta asti pyörinyt yhden naisen yritys, joka tarjoaa liikuntapalveluita ympäri vuoden Lempäälässä sekä Valkeakoskella. Tänä kesänä Lehti pitää ”toimistonaan” Kuljun Asemakylän ja koulun kenttiä. Ohjelmistossa on kuusi erilaista ryhmäliikuntamuotoa.

– Rasvanpoltto-ryhmä on aina ollut täynnä, pidän lapsille liikunnallisia synttäreitä sekä Bailatino, joka perustuu latino-tansseihin, on vähän kuin tavaramerkkini. Se on ensimmäinen vetämäni ryhmäliikuntakurssi kauan sitten, kertoo 15 vuoden kokemuksen ryhmäliikunta-alalta omaava Lehti.

– Nyt on käynnissä myös Kesäkuntoon-ryhmä sekä kesäloman alussa pidän lapsille liikuntaleirin Asemakylän kentällä. Hyvin on tullut ilmoittautumisia, mutta mukaan mahtuu vielä! hän jakaa tulevaa ohjelmistoaan.

Hiki virtaa kahvakuulajumpassa, jota Lehti vetää kannustaen ja hymy huulilla. Hän on rempseä ja positiivinen, samalla motivoiden rajusti yrittämään. Ohjaaja pitää tunnin suitset käsissään, mutta liikaa ei irvistellä, liikunnanhan kuuluu olla hauskaa.

Lehti kertoo liikunnan elämäntavakseen. Se on suurin syy, miksi hän teki ison päätöksen ja alkoi yksityisyrittäjäksi.

– Tämä on ollut pitkäaikainen unelma ja nyt tilanne mahdollisti ratkaisun. Opiskelen Varalassa liikuntaneuvojaksi ja se sopii hyvin yhteen oman yrityksen kanssa, ja samalla saan laajennettua osaamistani, Lehti tuumaa.

Hän on saanut lentävän lähdön taipaleelleen yrittäjänä ja suunnitelmat ovat kunnianhimoiset, mutta samalla kysyntään nojaavat.

– Kun saan koulun ohi, aion kasvattaa yritystäni ja etsin jossain kohtaa omaa toimitilaa. Esimerkiksi kesäleiristä on tullut toiveita toiselle viikolle juhannuksen tienoille.

Oranssipukuinen Virpi Lehti opastaa kahvakuulaharjoitteen tekniikkaa. Kuva: Antti Raunio
Oranssipukuinen Virpi Lehti opastaa kahvakuulaharjoitteen tekniikkaa. Kuva: Antti Raunio

Viime aikoina valtakunnallisissa lehdissä on ollut paljon puhetta ja kohinaa suomalaisten liikkumattomuudesta. Myös Lehti kokee asian erittäin huolestuttavana ja pyrkii kantamaan kortensa kekoon ja saada ihmisiä liikkumaan.

– Etenkin lasten liikkumattomuus on paha asia. Pyrin pitämään kynnyksen matalalla, enkä järjestä kilpailuja ollenkaan, kaikki lähtee leikin kautta. Voittaja on se, jolla on punaiset posket! Uskon, että kesän koittaessa ulos on helpompi lähteä liikkumaan, jakaa Lehti aatteitaan vakavasta asiasta.

– Mielestäni on tärkeää, että lähellä on saatavilla liikuntapalveluita. Kuljun ryhmissäni lähes kaikki ovat tulleet joko pyörällä tai kävellen.

Positiiviset ihmiset ja sosiaalisuus saavat Lehden aina innostumaan töihin tulosta. Aikoinaan oli kokeilu myyntialalle, mutta kauaa ei kestänyt, kun veri veti takaisin liikunnan pariin.

– Parasta tässä työssä on, kun näkee ihmisen innostuvan ja saavan kipinän liikkumaan. Se antaa paljon!

Kuljun koulun uusi kenttä sopii hyvin erilaisiin jumppiin. Kuva: Antti Raunio
Kuljun koulun uusi kenttä sopii hyvin erilaisiin jumppiin. Kuva: Antti Raunio