Siisteys pääosassa talkoopäivässä

Sääksjärven metsistä siivottiin pois muun muassa televisioita. Kuva: Katja Korpela
Sääksjärven metsistä siivottiin pois muun muassa televisioita. Kuva: Katja Korpela

Sohvia, kaappeja, akku, kodinkoneita, auton penkkejä, lasia, renkaita…Lempäälässä lauantaina 16. toukokuuta vietetyn talkoopäivän saldo oli melkoinen.

Suurin osa talkoopäivän tapahtumaan ilmoitetuista reilusta 30 talkoista keskittyi roskien keruuseen tai alueiden siistimiseen. Lempäälän Seudun Samoojat ry:n pieni, mutta sitäkin tehokkaampi talkoojoukko ahkeroi Saarikonmäen laavulla.

Laavu on suosittu retkikohde, ja talkoilijat kertoivat yleisimmin kerätyn roskan olleen pillimehun pilli tai sen kääre. Terveisiä lähteekin päiväkotiryhmille ja muille retkeilijöille, että roskien toimittamiseen roskikseen kiinnitettäisiin entistäkin enemmän huomiota.

Lempäälän Seudun Samoojia ahkeroi Saarikonmäen laavulla. Kuva: Katja Korpela
Lempäälän Seudun Samoojia ahkeroi Saarikonmäen laavulla. Kuva: Katja Korpela

Myös Kuivaspään ja ympäristön kyläyhdistyksen päivän saldo oli melkoisen täysinäinen henkilöauton peräkärryllinen jätettä. Oma väki ei juurikaan nurkkiaan sotke, joten suurin osa take away -mukeista, kaljatölkeistä, tupakka-askeista ja karkkikääreistä on ohikulkijoiden surutta autosta heittelemiä.

LeVeK ry:n naisista koostuvan iskuryhmän Lempäälän keskustan siisteys kuitenkin yllätti positiivisesti. Koiraihmiset olivat varautuneet keräämään ns. sitä itteänsä, mutta reilun tunnin siivoilun aikana löytyi vain kymmenkunta koiranläjää.

– Hyvä Lempäälän koiranomistajat, tuumasi LeVeKin varapuheenjohtaja Henna Kettunen tyytyväisenä.

 

Teksti: Anna Kulmakorpi