235 yrittäjäjuhlissa Piippo-keskuksessa

Lempäälän  vuoden 2014 yrittäjä Hannu Kallonen pääsi ensimmäisten joukossa onnittelemaan tämän vuoden yrittäjiksi valittuja Olli ja Sirkku Pelkosta. Kunnanjohtaja Heidi Rämö odottelee omaa onnitteluvuoroaan. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän vuoden 2014 yrittäjä Hannu Kallonen pääsi ensimmäisten joukossa onnittelemaan tämän vuoden yrittäjiksi valittuja Olli ja Sirkku Pelkosta. Kunnanjohtaja Heidi Rämö odottelee omaa onnitteluvuoroaan. Kuva: Erkki Koivisto

Vuodesta 1975 alkanut perinne juhlistaa Lempäälän vuoden yrittäjän valintaa on muodostunut pikkujoulukauden vauhdikkaaksi avaukseksi. Lauantaina 7. marraskuuta Piippo-keskuksessa Lempäälän yrittäjäyhdistyksen järjestämään tilaisuuteen osallistui peräti 235 hengen suuruinen juhlajoukko.

Tilaisuudessa julistettiin Lempäälän vuoden 2015 yrittäjiksi Sirkku ja Olli Pelkonen  toimintansa kuluneen vuoden aikana Tampereelle laajentaneesta Aitoleivästä.

– Lempäälän on Suomen paras paikka yrittää, sanoi Olli Pelkonen.

– Meille löytää tiensä mieletön määrä uskollisia asiakkaita, jotka käyvät uudestaan ja uudestaan jopa joka päivä. Se vetää nöyräksi, hän kiitteli hymyillen.

Kriteerit auttavat vaikeassa valinnassa

Ennen kuin tarkkaan varjeltu salaisuus paljastettiin, yhdistyksen puheenjohtaja Kari Tolonen totesi, että vuoden yrittäjän valinta on joka vuosi yhtä vaikea. Jäsenkuntaan kuuluu yli 500 yritystä, ja valittavaksi vois osua niin moni.

– Mutta kyllä sieltä aika selkeästi nousee se, johon sen vuodet kriteerit sopivat, sanoi Tolonen mainiten parikymmentä henkeä työllistävän Aitoleivän ansiona muun muassa sen, että yrittäjät suhtautuvat erittäin myönteisesti nuorten työelämäkoulutukseen.

– Tänä vuonna Lempäälä ei ole liittynyt, eikä muuten tule liittymään Tampereen kaupunkiin, lausui Lempäälän uusi kunnanjohtaja Heidi Rämö yrittäjäyhdistyksen kunnanjohtajalle luovuttamat käädyt kaulassaan. Kuva: Erkki Koivisto

– Tänä vuonna Lempäälä ei ole liittynyt, eikä muuten tule liittymään Tampereen kaupunkiin, lausui Lempäälän uusi kunnanjohtaja Heidi Rämö yrittäjäyhdistyksen kunnanjohtajalle luovuttamat käädyt kaulassaan. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän uusi kunnanjohtaja Heidi Rämö ilmoittautui yrittäjän tyttäreksi ja toimineensa yrittäjänä itsekin.

– Yrittäjät ovat tärkeitä yhteisön jäseniä, vastuunkantajia. Mutta vuoden yrittäjä ei ole kuka tahansa kuntalainen, vaan hänellä on aivan oma palonsa silmäkulmassa, sanoi Rämö kiitelleen paikallisia yrittäjiä Lempäälän eteen tehdystä työstä.

Ideaparkin  kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Tapani Hakala sanoi olevansa ylpeä siitä, että alusta alkaen Ideaparkissa toiminut Aitoleipä tuli valituksi Lempäälän vuoden yritykseksi.

– Se lähti niin pienestä liikkeelle. Olen erittäin ylpeä siitä, mitä ovat saaneet aikaan sillä yrittäjähengellä, jollainen meillä kaikilla pitäisi olla.

Illan viihdykkeestä vastasi keittiömestari Arto Rastaan menu ja paikallisista nuorista muusikoista koottu laadukas HMP-tanssiorkesteri, joka pääsi lyhennetyvällä setillään lauteille aiotusta kolme varttia myöhässä pitkäksi venyneen arpajaispalkintoseremonian takia.

Ismo Paananen uusi puheenjohtaja

Optinet Oy:n toimitusjohtaja Ismo Paananen on Lempäälän yrittäjät ry:n uusi puheenjohtaja. Kuva: Erkki Koivisto

Optinet Oy:n toimitusjohtaja Ismo Paananen on Lempäälän yrittäjät ry:n uusi puheenjohtaja. Kuva: Erkki Koivisto

Tilaisuudessa julkistettiin Lempäälän yrittäjäyhdistyksen uusi hallitus ja puheenjohtaja. Syyskokous valitsi yhdistystä 11 vuotta johtaneen puheenjohtaja Kari Tolosen työtä jatkamaan ensi vuoden alusta hallituksen varapuheenjohtaja Ismo Paanasen. Tolonen jatkaa yrittäjien edustajana Lempäälän Kehitys Oy:ssä ja Yritysviestin koostajana.

Erovuoroisista jatkamaan valittiin Anita Näsärö, Heikki Hakala, Mikko Kivelä, Matti Vuorinen ja Tommi Sajakoski. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Marjo-Riitta Suonpää. Vanhoina hallituksen jäseninä jatkavat  Maria Kahilampi, Juho Kallonen, Mikko Kulmala, Tuija Perttunen, Pertti Ratilainen, Noona Rissanen ja Kari Löytty.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?