Lempoisten koululla ulkomaisia vieraita

Lempoisten koulu sai kansainvälisiä vieraita, joiden kanssa muun muassa saunottiin ja leivottiin pipareita.

Lempoisten koulu sai kansainvälisiä vieraita, joiden kanssa muun muassa saunottiin, luisteltiin ja leivottiin pipareita.

Lempoisten koulu osallistuu Erasmus-hankkeeseen tämän ja ensi vuoden aikana. Hankkeen teema on kiusaamisen estäminen kouluissa. Mukana on kaikkiaan seitsemän euroopan maata; Suomen lisäksi Englanti, Saksa, Turkki, Slovakia, Unkari sekä Portugali. Suomen vuoro oli vastaanottaa vieraat 28.11.–4.12. Opettajat sekä Englannin oppilaat majoittuivat Tampereelle hotelliin ja muut oppilaat saivat kotimajoituksen Lempoisten koulun oppilailta.

Viikko oli täynnä erilaisia tapahtumia, maanantain hienosta tervetuliaisjuhlasta, laavulla käyntiin, Hakkarin jäähallissa luisteluun, piparien leivontaan sekä hienoon viikko-huipennukseen, kansainvälisyysiltaan, johon jokainen maa oli valmistanut esittelyn, sekä tuoneet mukana oman maan herkkuja. Myös majoittavat perheet olivat tuoneet leivonnaisia ja muuta syötävää.

Kaupinojan saunalla päästiin kokeilemaan saunaa ja avantouintia jäättömässä järvessä ja osa henkilökunnasta tarjosi ulkolaisille opettajakollegoille koti-illan luonaan. Vieraat saivat osallistua myös välkkäri- ja versokoulutukseen. Varsin monenlaista ohjelmaa mahtui viikkoon, jota varten koulua oli koristeltu erityisen jouluisaksi jo ajoissa ja väritelty eri maiden lippuja vastaanottoseremonioita varten.  Lempoisten koulun omat esitykset olivat musiikkivoittoisia, joita tarjoiltiin pieninä paloina eri tilaisuuksissa.

Erasmus-ohjelma jatkuu vuoden vaihteen jälkeen vierailuilla hankkeen maihin kevään ja ensi vuoden syksyn aikana. Vierailuihin osallistuu sekä opettajia että oppilaita.

 

Teksti: Ulla-Riitta Heiskanen

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>