Talvi-ihon hoitoa luonnollisesti

ihonhoito1
Talvikeleillä iho kutisee ja kiristää. Kokeile tehdä itse vaikka kuorintasokeria. Kuva: Katariina Rannaste

Pakkanen tuntuu iholla. Kylmä ja kuiva ilma saa ihon herkistymään, kutisemaan ja hilseilemään. Ihoa kannattaa rasvata ja ihonhoitoaineita voi tehdä myös itse. Lempääläläisen ekokosmetologi Kredi Tunderin omiin talvi-ihon hoitovinkkeihin kuuluu kookosöljy.

– Kookosöljyä voi käyttää naamiona kasvoilla ja hiuksissa. Kasvonaamio kannattaa tehdä kerran viikossa, koska öljy on paksua, eikä imeydy tehokkaasti useammin käytettynä. Sillä voi hoitaa hyvillä mielin myös vauvan ihoa, Kredi Tunder ekohoitola Matee Ecosalonista kertoo.

– Omat lapseni käyttävät kookosöljyä huulirasvana. Pakkasilla he sipaisevat sitä huuliin ennen kouluunlähtöä, Tunder lisää.

Ihonhoidossa ei parane unohtaa puhdistusta, sillä kosteutusaine imeytyy puhtaalta iholta paremmin. Liikkeelle voi lähteä kuorinnalla.

– Kuorintasokeria kannattaa käyttää oman tuntemuksen mukaan, kerran tai kaksi viikossa. Kamomillakasvovedellä voi sen sijaan läträtä useamminkin. Pelkkä vesi kuivattaa, mutta kamomilla hoitaa ja rauhoittaa.

Allergiat pitää huomioida luonnontuotteissakin, Tunder muistuttaa. Ihonhoitoaineita kannattaa myös valmistaa maltillinen määrä ja säilyttää niitä jääkaapissa, sillä luonnonaineina niille tulee nopeasti viimeinen käyttöpäivä vastaan.

Pakkasilla voi olla apua myös erilaisista hoidoista. Vyöhyketerapia vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja kuuma kivi –hieronta lämmittää ja rentouttaa, Kredi Tunder vinkkaa.

Tampereentie 2:ssa sijaitsevassa Matee Ecosalonissa toimii parturi-kampaaja, hieroja ja kosmetologi. Kesästä asti tiloissa on toiminut myös diplomiravintoterapeutti Hanna Painokallio. Viimeisin tulokas on vyöhyketerapeutti Eevi Vähä.

 

Kuorintasokeri:

Kuorintasokeriin tulee muun muassa hunajaa. Kuva: Katariina Rannaste
Kuorintasokeriin tulee muun muassa hunajaa. Kuva: Katariina Rannaste

2 dl hunajaa

1 dl sokeria

1 rkl kookosöljyä

kaksi tippaa eteeristä öljyä, kuten sitruunaa tai laventelia

Vinkki: Jos sinulla on kutisevaa ihottumaa, lisää kaksi teelusikallista ruokasoodaa. Soodan pitäisi toimia antiseptina.

 

 

Kylpysuola:

4 dl merisuolaa

3 rkl kookosöljyä

n. kolme tippaa eteeristä öljyä

Lisää kylpysuolaa jalkakylpyyn tai ammeveteen.

 

Kamomillakasvovesi:

3 dl vettä

2 rkl kamomillaa

Kiehauta vesi ja liota kuivattua kamomillaa siinä n. 10 minuutin ajan.

Vinkki: Voit käyttää kuivatun kamomillan sijasta vaikka kamomilla-teetä.

 

Kuorintasuolaan tuoksua tuo laventeli. Kuva: Katariina Rannaste
Kuorintasuolaan tuoksua tuo laventeli. Kuva: Katariina Rannaste