Seitsemän sortin kahvila Vanhaan pappilaan

Kahvilan työntekijöillä on  asianmukaiset asut: Heini Mäenpää (vas.), Kirsi Karppila ja Pekka Mäenpää. Kuva: Päivi Aikasalo
Kahvilan työntekijöillä on asianmukaiset asut: Heini Mäenpää (vas.), Kirsi Karppila ja Pekka Mäenpää. Kuva: Päivi Aikasalo

Lempäälän vanhassa pappilassa valmistaudutaan ravintolapäivän tapahtumaan. Ravintolapäivä on ruokafestivaali, jolloin kuka tahansa voi perustaa oman kahvilan tai ravintolan. Ensimmäiset pop-up-ravintolat syntyivät vuonna 2011. Päivän tarkoituksena on jakaa uusia ruokakokemuksia sekä nauttia yhteisestä ympäristöstä porukalla.

Vanhan pappilan saleihin perustetaan 21. helmikuuta Seitsemän sortin kahvila. Tarjolla on suolaisia ja makeita herkkuja, ainakin karjalanpiirakoita, pullaa, erilaisia kakkuja ja pikkuleipiä sekä tietysti kahvia ja teetä. Tapahtuma toteutetaan vanhan ajan henkeen. Pappilan salissa on elävää musiikkia ja kahvit tarjoillaan pöytiin.

Henkilökunta on omasta takaa. Kirsi Karppila kertoo, että hän ei ole koskaan tehnyt keittiöalan töitä, mutta juuri nyt on mukava kokeilla jotain sellaista, mitä ei aikaisemmin ole tehnyt.

– Ryhdyn innolla leipomaan!

Vanhan pappilan miljöö sopii hyvin ravintolapäivän pop-up- kahvilaksi. Kuva: Päivi Aikasalo
Vanhan pappilan miljöö sopii hyvin ravintolapäivän pop-up- kahvilaksi. Kuva: Päivi Aikasalo

Heini ja Pekka Mäenpää kertovat, että on ollut mukava käydä ravintolapäivän tapahtumissa, ne ovat mahdollistaneet pääsyn paikkoihin, joissa ei muuten tulisi käytyä.

– Vanha pappila on hieno paikka vanhanajan kahvilalle ja tämä on myös hyvä tapa kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen.

Kahvilan tuotto menee Tansaniaan, naisten Kimbilio-turvakodille.

 

Teksti ja kuvat: Päivi Aikasalo

Heini Mäenpää toimii seurakunnan  pop-up-kahvilassa tarjoilijana. Kuva: Päivi Aikasalo
Heini Mäenpää toimii seurakunnan pop-up-kahvilassa tarjoilijana. Kuva: Päivi Aikasalo