Elinan surmasta vuoden vesilahtelainen kulttuuriteko

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Rauno Hanhela ja varapuheenjohtaja Kristian Lella jakoivat 14. maaliskuuta  kunnanvaltuuston kokouksen aluksi huomionosoituksia paikallisille toimijoille.

– Vaikka nyt palkitaankin nämä tietyt toimijat toivomme, että kaikki vapaaehtoistyötä tekevät tuntevat saavansa tänään arvostusta, Rauno Hanhela sanoi ja totesi vapaaehtoistyön merkityksen varmasti kasvavan tulevaisuudessa.

Vuoden liikuntateko -palkinto myönnettiin Jaskan lenkki -kuntoliikuntatapahtumalle.

Rämsöön urheilijoiden järjestämä kuntotapahtuma järjestetään ensi syyskuussa jo 37. kerran. 12 kilometrin lenkki taitetaan kävellen, juosten tai pyöräillen. Kuntoilutapahtuman lisäksi tapahtuma on kohtaamispaikka, jonne tullaan tapaamaan tuttuja myös Vesilahden ulkopuolelta.

Palkinnon vastaanottivat Rämsöön urheilijoiden puheenjohtaja Elina Silvan ja varapuheenjohtaja Anu Peltoniemi.

– Kiitämme lämpimästi tästä huomionosoituksesta. Meillä Rämsöössä lapset ja nuoret ovat tärkeä osa kylän toimintaa ja siksi vuodesta 2008 asti on ollut mukana tämä lastenlenkiksi kutsuttu lyhyt vaihtoehto, Elina Silvan kertoi ja toivotti kaikki tervetulleiksi seuraavalle Jaskan lenkille.

Aktiivinen nuorisotoimija -palkinnon sai tänä vuonna partiolippukunta Vesilahden Valkohännät. Kolmella kylällä aktiivisesti kokoontuvilla Valkohännillä on 223 jäsentä ja suunta on noususuhteinen. Koloiltojen lisäksi toimintaan kuuluvat leirit, retket, partiotaitokilpailut ja erilaiset hyväntekeväisyystoiminnot.

Lippukunnanjohtaja Hans Vaasvainio kiitti kunnianosoituksesta ja totesi heidän olevan tyytyväisiä että palkinto myönnettiin yhdistykselle.

– Yksi ihminen ei pysty sellaista urakkaa tekemään ja haluan kannustaa kaikkia muita aktiivisia ihmisiä mukaan yhdistysten toimintaan.

Kolmas tunnustus jaettiin vesilahtelaisesta kulttuuriteosta. Sen oli tehnyt Teatteri Kurjen Elinan surma -näytelmä taustajoukkoineen.

Koko esitys tehtiin täysin teatterin omana tuotoksena. Noora Kylliö dramatisoi ja ohjasi näytelmän, Pekka Murto teki siihen musiikin ja lisäksi mukana oli noin kolmekymmentä muuta talkoolaista. Elinan surma keräsi huikeat 1 100 katsojaa.

– Kiitän koko produktion ja Teatteri Kuljen puolesta. Arvostamme suuresti tätä kunnianosoitusta. Kulttuuri on sielun ruokaa. Toivon, että se muistetaan myös näinä taloudellisesti tiukkoina aikoina. Se tuo ihmisille hyvinvontia katsojille, taustatekijöille ja kaikille mukana oleville.

Kaksi virkaa yhdistyy kehitysjohtajaksi

Palkitsimisien lisäksi kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan Vesilahden kunnan kuntastrategialuonnoksen. Strategiassa määritellään kunnan tulevaisuuskuva ja arvot. Strategian linja on, että kunta on turvallinen modernin maaseutumainen itsenäinen kunta. Kunnan arvoja ovat muun muassa luonto ja maaseutu sekä elämisen ja asumisen turvallisuus.

Kunnaninsinöörin eläköitymisen myötä kunnanvaltuusto päätti lakkauttaa kyseisen viran. Myös kehittämispäällikkö eläköityy, minkä seurauksena täyttämättä jäänyt teknisen johtajan virka ja kehittämispäällikön virka yhdistetään kehitysjohtajaksi. Kehitysjohtaja tulee olemaan teknisen vastuualueen päällikkö ja johtoryhmän jäsen. Lisäksi hän vastaa kunnan elinkeinotoimesta ja kehittämisestä. Virka perustetaan 1. elokuuta 2016 alkaen ja uusi kehitysjohtaja valitaan mahdollisimman pian kevään tai kesän aikana.